Koncert Zadarskog komornog orkestra

U ponedjeljak 13. listopada Zadarski komorni orkestar koncertom u Crkvi sv. Donata s početkom u 20 sati otvara svoju sezonu 2014. / 2015.

Nastupit će pod ravnanjem svog šefa – dirigenta, Zadranina Ivana Repušića, umjetnika koji je nedavno imenovan generalnim muzičkim direktorom Državne opere u Hannoveru. Uspješni i zaposleni maestro s novim poslom počet će u sezoni 2016. / 2017. Njegov već nekoliko godina unaprijed organizirani raspored osim nastupa diljem Europe, niza opernih izvedbi u Njemačkoj gdje trenutno radi kao kapellmeister Državne opere u Berlinu, punit će i koncerti sa Zadarskim komornim orkestrom.

Kao i proteklih devet godina, koliko Ivan Repušić vodi Zadarski komorni orkestar, i ove sezone na rasporedu je pet koncerata u razdoblju od listopada do lipnja.

Uz nastupe uglednih solista te obavezno gostovanje maestra Pavla Dešpalja, osnivača Orkestra i njegovog počasnog dirigenta, posljednje dvije godine po jedan koncert prirede i Solisti Zadarskog komornog.

Na prvom ovosezonskom koncertu solist uz Zadarski komorni orkestar bit će trubač Vedran Kocelj. Radi se o trubaču iz Cavtata koji je diplomirao na ljubljanskoj Akademiji za glasbo te se uz svoj redovni posao na prvoj poziciji u Orkestru HRT-a, kroz brojne solističke nastupe prometnuo u jednog od najuglednijih solista na tom instrumentu u nas. Poznat kao uspješan promicatelj hrvatske glazbe Kocelj će izvesti Concertino za trubu, gudače i timpane Borisa Papandopula.

Zadarski komorni orkestar u prvom će dijelu koncerta prvi puta svojoj publici predstaviti Andante festivo finskog majstora kasnog romantizma Jeana Sibeliusa, a u drugom dijelu svirat će Serenadu za gudače u C – duru P. I. Čajkovskog.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na blagajni HNK Zadar svakim radnim danom od 11 do 13 i od 18 do 20 sati, subotom od 11 do 13 h i na mjestu održavanja koncerta sat vremena prije početka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...