Kraj ljeta: Do utorka vrlo toplo, nakon toga zahlađenje i prve ovosezonske pahulje snijega!

Prema sedmodnevnoj prognozi za Hrvatsku Državnog hidrometeorološkog zavoda, još u ponedjeljak i utorak će biti vrlo toplo, onda slijedi zahlađenje, a u gorskim predjelima i prve ovosezonske pahulje snijega!

Fužine, Parg, Gračac, Delnice, Ogulin, Parg, Slunj, Udbina, Plitvička jezera samo su neka mjesta na kojima bi u srijedu i četvrtak uz temperature oko nule tijekom noći mogao pasti snijeg. No, s obzirom da se tijekom dana očekuju temperature od oko 10 stupnjeva, snijeg će odmah i nestati. Samo dan dva prije prvih pahulja u tim se područjima očekuju maksimalne temperature od oko 20 stupnjeva!

U drugim dijelovima zemlje očekuje se kiša, a iduće subote moguće je i da na krajnjem jugu Hrvatske temperature padnu na nulu tijekom noći.

U Zagrebu se još u ponedjeljak i utorak očekuje dosta toplo, maksimalna temperatura mogla bi ići i do 23 stupnja, a nakon sunčanog ponedjeljka, u utorak će padati kiša. Od srijede temperatura će se spustiti na 15 stupnjeva i niže tijekom dana, a noći će biti od 5 do 8 stupnjeva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...