Maja Klarić, putopjesnikinja, otvara sezonu “kulture” u Caffe baru Forum

Maja Klarić je putnica i pjesnikinja, ili, jednom riječju – putopjesnikinja koja će svojom poezijom na Forumu otvoriti sezonu šarolikog kulturnog projekta u organizaciji ekipe kafića Forum i hostela Forum – „Coolturkafe“. Osim što iza sebe ima poprilično kilometara i nekoliko kontinenata, Maja ima i zbirku poezije Život u ruksaku (Zagreb, AGM, 2012.), a nedavno joj je objavljena i druga – Quinta Pitanga (Zagreb, V.B.Z., 2013.) koju će po prvi puta predstaviti Zadranima, u Caffe baru Forum u četvrtak, 20.00 sati.

Ova knjiga pjesama neobična imena nastala je u brazilskoj koloniji Sacatar na otoku Itaparica (nasuprot Salvadora), te se u njoj opet radi o putovanju, o upoznavanju novog krajolika, novih ljudi, doživljavanju okoline… Dakle, osim što je dosad proputovala većinu zemalja Europe te ‘zakoračila’ u Aziju i Južnu Ameriku, treba spomenuti i da je Maja nekoliko godina organizirala i vodila međunarodni Festival aktivističke poezije Art Attack u Zagrebu. Nadalje, objavljivala je poeziju i kraću prozu u novinama i časopisima Zarez, Quorum, Knjigomat i Poezija, a zastupljena je i u antologijama Erato 2004., Rukopisi 32, Ja sam priča, Sea of Words te Castello di Duino. Za svoju je poeziju dobila i nekoliko međunarodnih nagrada. Prevodi umjetničku i znanstvenu literaturu za elektronske medije, novine, časopise i nakladničke kuće.

S Majom Klarić tako ćete u četvrtak imati priliku razgovarati o njenim  brojnim putovanjima, uz obavezne stihove nove i stare. Dođite, poslušajte Majinu poeziju, neka vas njeni stihovi povedu na neke druge kontinente, kušajte tipične brazilske koktele i otkrijte što zaista znači Quinta Pitanga!

Coolturkafe - Maja Klarić

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...