Još jedan uspjeh u poslovanju MasVin Poljoprivredne zadruge iz Polače

Prestižni halal certifikat za maslinovo ulje OPG-a Rade Bobanovića

Antena Zadar / Zara PIX
Tamni način

Maslinovo ulje MasVin Poljoprivredne zadruge iz Polače, pod vodstvom Rade Bobanovića, prvo je u Hrvatskoj kojem je Centar za certificiranje halal kvalitete dodijelio halal certifikat. Hrana s tim certifikatom dozvoljena je za konzumaciju osobama islamske vjere.  Halal je riječ arapskog podrijetla i znači dozvoljeno, a hrana s tim certifikatom moguća je za konzumaciju osobama islamske vjere. Proizvođačima ovaj certifikat znači konkurentsku prednost prilikom izvoza u islamske zemlje, ali i na domaćem halal tržištu koje se polako razvija. Naime, tržište halal prehrambene industrije na svjetskoj razini teško je 635 milijardi američkih dolara na godišnjoj razini i stalno raste.

Ovaj uspjeh Poljorivredne zadruge iz Polače  nastavak  je uspješnog plasiranja naših domaćih, autohtonih prehrambenih proizvoda iz Zadarske županije u inozemstvu, a između ostalog i na bliskoistočno tržište.  Osim Mas Vin-a,  u našoj županiji još 2011. godine halal certifikat za svoje sireve dobila je i Paška sirana.

Kako su kvalitetni proizvodi poput eko ekstra djevičanskog maslinova ulja i Paškog sira preskupi za ne tako veliko domaće tržište, poslovna strategija njihovih proizvođača ide u smjeru pronalaska klijentele koja će si moći priuštiti ove delicije. Dakle, poslovna strategija obuhvaća da se ovako kvalitetni proizvodi ponude klijenteli jače kupovne moći , sada na domaćem tržištu, a uskoro i van granica RH.

Halal je prednost na domaćem tržištu, ali njegova prava korist pokazat će se u bliskoj budućnosti. MasVin trenutno proizvodi 15.000 litara maslinova ulja, a ta bi se količina prema riječima ovih zadrugara iz Polače u budućnosti trebala utrostručiti rezultat čega bi bio problem plasiranja te količine na našem tržištu, dok će im s halal certifikatom biti otvoreno i inozemno tržište. Naime,  maslinovo ulje na halal tržištu ima veliku perspektivu te ga certificiranog zadrugari MasVina planiraju ponuditi u hotele, restorane, halal sajmove odnosno svugdje gdje bi ovaj proizvod dobiven iz naših maslinika mogao pronaći svoje korisnike.

Dakle, budućnost je tu, mogućnosti i želje su tu, sada je samo na halal maslinovu ulju da se dokaže na tržištu.

 

 

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar