Mladi domaći developeri napravili interaktivnu igru za mobilne uređaje

20-godišnji Marko Perić i 17-godišnji Ilija Perić svoje su slobodno vrijeme odlučili iskoristiti za učenje programiranja igrica za mobilne uređaje, i očito je da im je to pošlo za rukom.

U tri mjeseca, Marko i Ilija htjeli su dokazati da se i bez predznanja u izradi mobilnih igara može postići odličan rezultat, pa su tako slobodno vrijeme, koliko im je preostalo uz školske i fakultetske obveze, posvetili upravo izradi ove interaktivne igre.

‘Ice Drift Adventures’ je zanimljiva igra koju mogu igrati svi naraštaji. Cilj igre je savladati led, prepreke i završiti svaki nivo u što je manje poteza moguće. Neke od prepreka su lavina, statični objekti, pomični objekti, bombe, gravitacijsko polje, rakete, itd. Igra je u početku jednostavna i upoznaje korisnika s mogućnostima i pravilima igre, a kako korisnik napreduje kroz igru nivoi će postajati sve zahtjevniji, pa će tako korisnik morati logički razmišljati kako bi dobio 3 zvjezdice.

Osim što će korisnicima biti dostupni osnovni nivoi, kroz razne igre preko društvenih mreža biti će podijeljeni kodovi za tajne nivoe kojima korisnik može pristupiti unošenjem koda u aplikaciju.

Aplikacija se sastoji od besplatnih 32 nivoa, a uz kupovinu od 1.99$ (11,9 kn) korisnik dobiva dodatnih 40+ nivoa.

Ovo je ujedno i rijetka pojava da mladi ljudi uz sve obaveze pripreme sve potrebne materijale za novinare, što pokazuje da je pred njima svjetla budućnost.

Igru možete preuzeti na sljedećim linkovima: App Store, Google Play.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...