Osamnaestogodišnji Galovčan prodavao mobilne uređaje, slao bezvrijedne predmete

Zbog sumnje na računalnu prijevaru, zadarska policija je u srijedu privela M. B. (18) iz Galovca koji je u protekla tri mjeseca oštetio najmanje 13 ljudi u RH nanijevši im štetu veću od 30.000 kuna.  Sumnjičio se kako se u proteklih nekoliko mjeseci  javljao na oglase za prodaju mobitela objavljene na internetskom portalu Njuškalo.hr, pribavljao podatke bankovnih računa prodavača te s njihovih bankovnih računa prebacivao novac na svoj račun ili račune svojih prijatelja, 18-godišnjaka i 20-godišnjakinje također iz Galovca, koji su zaradili kaznene prijave zbog prikrivanja.

Kako neslužbeno doznajemo, M.B. ovo nije prvi put da ponavlja isto kazneno djelo, no tek sada nakon stjecanja punoljetnosti policija ga je uhitila i pritvorila.

M.B. je žrtve nalazio na internetskom portalu Njuškalo.hr i to na način da se predstavljao kao kupac mobilnih uređaja te na taj način dobivao brojeve bankovinh računa prodavatelja s kojih je onda uzimao novac te ga transferirao na račune svojih prijatelja. S druge strane, na istom portalu predstavljao se kao prodavač mobilnih uređaja te je kupcima na kućne adrese slao pakete koje su kupci plaćali pouzećem, no kada bi ih otvorili shvatili bi da su prevareni jer bi umjesto željenog modela mobilnog uređaja pronašli neki posve bezvrijedni predmet.

Prevareni kupci sve su prijavili policiji koja je domišljatoj trojci vrlo brzo ušla u trag. Nakon provedene kriminalističke istrage 18-godišnji M. B. je  uhićen i zadržan u policiji te je protiv njega podnijeta kaznena prijava Državnom odvjetništvu zbog računalne prijevare, nedozvoljene uporabe osobnih podataka i prijevare, dok njegovi prijatelji, 18-godišnjak i 20-godišnjakinja, nisu uhićeni, ali su zaradili kaznene prijave za prikrivanje, kazali su iz PU Zadarske.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...