Predsjednik Josipović pokrovitelj svečane akademije povodom Dana oslobođenja

Prvog dana studenog, svečano će se u hotelu Kolovare obilježiti 70. obljetnica oslobođenja Grada Zadra.

Tom prigodom će Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Zadra i Zadarske županije organizirati svečanu akademiju, koja bi uz niz uglednih govornika trebala ugostiti i predsjednika Republike Hrvatske, Ivu Josipovića – koji je ujedno i pokrovitelj manifestacije.

Podsjetimo, 1. studenog zadarski antifašisti obilježavaju ulazak 19. partizanske divizije u grad, oslobodivši ga tako nakon 24 godine fašističke okupacije.

Baš na ovaj dan i gradski su oci polagali vijenac na Narodnom trgu, no ta odluka je, kao i cijeli niz drugih, izmijenjena te se posljednjih godina vijenac polaže 25. rujna, na spomen donošenja odluke o sjedinjenju Zadra, Rijeke, Istre i otoka matici zemlji.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...