Predstavljena zbirka pjesama mlade hrvatske liričarke Ivanke Zdrilić

U prepunoj dvorani Ogranka Marice hrvatske u Zadru, predstavljena je zbirka pjesama Zavežljaj ljubavi mlade hrvatske liričarke Ivanke Zdrilić. U ime domaćina i izdavača Matice hrvatske, publiku je pozdravio predsjednik zadarskog Ogranka gosp. Božidar Šimunić.  O poeziji Ivanke Zdrilić govorio je hrvatski književnik Tomislav Marijan Bilosnić, koji je i autor predgovora zbirke Zavežljaj ljubavi.

O pjesnikinji i njenom radu govorili su i prof. dr. Hrvoje Kačić, Ana Zupčić Kuhar, prof. i Mile Marić, prof., dok je pjesme čitala Marija Zdrilić, dipl.oec, koju je na gitari pratio Andrija Marić. U programu je s posebnim točkama sudjelovala  i klapa “Koporan” iz Poličnika. Na kraju programa publici se obratila i sama pjesnikinja Ivanka Zdrilić.

Ivanka Zdrilić rođena je 18. kolovoza 1968. godine u Zadru, rodom je iz Poličnika, a živi i radi u Zagrebu, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Do sada je objelodanila dvije zbirke pjesama, Raskrižja i Zavežljaj ljubavi. Pjesme objavljuje po časopisima i zbornicima. Prema njezinoj pjesmi Zavežljaj ljubavi naslovljen je i Zbornik sa Susreta hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva “Stjepan Kranjčić” za 2013. godinu u Križevcima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...