“Zadar zajedno” ostao bez potpore: Zadrani ne žele izdvojiti novce za OB Zadar!

Zaklada ACM Stephanie kao organizator projekta “Zadar zajedno“, pokrenutog u lipnju ove godine, proteklog vikenda imala je svoj štand u trgovačkom centru Supernova u Zadru. U tri dana građani su za Opću bolnicu Zadar ukupno donirali 1.707,30 kuna.

– Unatoč višemjesečnom trudu svih uključenih u projekt „Zadar zajedno“ pokrenutog u sklopu općeg projekta Zaklade ACM Stephanie “CM tehnolog“ te našoj iskrenoj namjeri da se poboljšaju standardi i kvaliteta liječenja u zadarskoj bolnici teško je doprijeti do svijesti ljudi koji su općenito razočarani hrvatskim zdravstvenim sustavom. U ova tri dana prilazili su mi brojni građani i hvalili inicijativu Zaklade, no međutim potpora za bolnicu je izostala uz opravdanje da ionako svaki mjesec za zdravstvo izdvajamo na plaći nemali novac, a kada je potrebno liječenje, pretraga ili obaviti neku snimku tada se mjesecima i godinama čeka na zdravstvenu uslugu ili pak je onaj tko si može priuštiti prisiljen uslugu platiti kod privatnika, kazala je upraviteljica Zaklade ACM Stephanie, Anita Milda.

Nadovezala se i na činjenicu da je i dalje preostalo dosta kreativnih uradaka u koji je uložen veliki trud i ljubav najmlađih Zadrana te rekla da će iste iskoristiti za neke buduće projekte kako taj trud ne bi bio uzaludan.

– Do kraja listopada biti će u funkciji i humanitarni telefon 060 930 930 na kojem također izostaju pozivi potpore. Mi ćemo projekt “Zadar zajedno“ zaključiti s 1. studenoga te izvršiti konačni obračun, za porez na telefonske pozive uputit ćemo molbu za oslobađanje od poreza Ministarstvu financija, a sva ukupna zarada nakon pokrića svih troškova organizacije biti će uplaćena na račun zadarske bolnice. Iako svota nije značajna, vjerujemo, poznavajući izvanproračunske potrebe bolnice u Zadru, da će i ovaj mali prihod barem donekle pomoći onima koji svakodnevno ovise o našoj bolnici, istaknula je Anita Milda uz zahvalu svima koji su se uključili u projekt “Zadar zajedno“ za pomoć Općoj bolnici Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...