Regionalni CNN-ov partner “N1” u eteru do kraja listopada: 200 ljudi u 40 redakcija

Nešto potpuno drugačije gledateljima će od kraja listopada ponuditi informativni kanal “N1”, reklamiran već mjesecima kao izravni partner američkog CNN-a.

Ideja se rodila prije nekoliko godina u Sarajevu i na njoj se proteklih mjeseci neprestano radi. Zanimljivo je kako ova informativna TV kuća svoj program već emitira interno, dakako radi testiranja, uigravanja i usavršavanja do početka rada.

Program će “N1” emitirati iz tri studija, zagrebačkog, sarajevskog i beogradskog te će biti prilagođen lokalnoj, nacionalnoj publici. Riječ je, zapravo, o tri TV kuće sa zajedničkim uredništvom, ali odvojenim programom.

Prema riječima Amira Zukića, bivšeg urednika Anadolije, poznate novinske agencije iz Turske, koji je preuzeo ulogu direktora “N1” televizije:

Tim od 200 zaposlenih čini 40 različitih redakcija u regiji, a uskoro će gledateljima ponuditi 24-satni program od kojih 14 sati produciraju regionalne redakcije, kazao je Zukić.

“N1” televizija dio programa producirati izravno i za CNN, no ne jednostrano. I najpoznatija kablovska informativna kuća – CNN, dio će programa plasirati i na “N1”, a po potrebi reporteri će se međusobno javljati u etere obaju TV kuća.

Što se tiče poznatih TV lica, na “N1” imat ćete priliku gledati Zorana Šprajca, Sandru Križanec i Anku Bilić Keserović. No tu su još i pojačanja koja su pristigla s hrvatskih komercijalnih televizija – Ivana Dragičević, Antonio Zavada, Tina Kosor, Nina Kljenak, Josi Šarić, Vanja Krainc, Željko Matić, Mašenka Vukadinović i Katarina Brečić.

“N1” u Hrvatskoj bit će dostupan putem MAXtv-a na kanalu 11, te putem satelitske platforme Total TV.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...