Roditelji prijavljuju djecu socijalnoj službi: Sobe su im neuredne!

Čini se da su roditelji ozbiljno shvatili da njihova djeca moraju bez prigovora izvršavati zadaće u skladu sa svojom dobi.

Na temelju novog Obiteljskog zakona, koji je stupio na snagu 1. rujna, dijete ima svoja prava, ali i obveze, i to prema jasno navedenim definicijama. Roditelji nezadovoljni ispunjavanjem obveza svoje djece, kako doznajemo, već su se obraćali osječkom Centru za socijalnu skrb!?

Ima roditelja koji su se požalili da su sobe njihove djece neuredne i prigovorili zbog toga. Uvjerili smo se u neke primjedbe, no naravno, za dijete ne postoje nikakve sankcije s naše strane. Zanimljivo je da djeca smatraju kako su im sobe sasvim dobre i da upravo tako trebaju izgledati kako su ih oni ostavili. Inače, dobro je da djeca imaju svoje obveze, a nakon toga, kada postanu punoljetni i obveze prema roditeljima. Naravno, obveze djeteta na temelju Obiteljskog zakona primjerene su njegovoj dobi,rekla je Zorica Wild iz osječkog Centra za socijalnu skrb, dodajući i da je uputno da roditelji odmalena uče svoju djecu da im pomažu po kući kako bi se takve navike zadržale i poslije kad je dijete sposobno sudjelovati u obiteljskom životu i radu.

Takav način odgoja prihvaća i Osječanka Danijela E. (podaci poznati redakciji), koja kaže kako svoga, sady osmogodišnjeg sina, odmalena uči navikama pospremanja sobe.

Odavno razvrstavamo igračke, i to je njemu u početku bilo zanimljivo. Poslije je to shvatio kao normalnu obvezu da za sobom sprema igračke u određene kutije. Kad spremi igračke, već je tada pospremio pola sobe, ali naravno, tu je i bacanje smeća iz kante za otpatke, uredan stol i školske knjige, ispričala je Osječanka svoje iskustvo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...