Rudolf Dvorski: “HSP AS na izbore za Mjesne odbore u Zadru izlazi samostalno!”

Na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčevića Zadarske županije, Rudolf Dvorski, na glasine kako su temeljni ogranci  HDZ-a odbili zahtjev predsjedništva GO za koaliciju sa HSP AS-om na izborima za Mjesne odbore te da su na sastanku na kojem je bilo o navedenom riječ padale i određene teške riječi  odgovorio je kako ne komentira sastanke HDZ-a niti ga, kako je rekao, zanimaju sastanci HDZ-a.

Osim toga osvrnuo se nakon novinarskog pitanja i na slučaj “žuti karton”, vezan uz odvijanje posljednje sjednice Gradskog vijeća kada je s iste u nekoliko navrata nasilno udaljavan gradski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač, nakon čega su na račun HSP AS-a pale teške riječi HDZ-ovog dogradonačelnika Zvonimira Vrančića. Tada je najavljen i hitan sastanak koalicijskih partnera kako bi izgladili nesuglasice koje bi ih vjerojatno “koštale” na nadolazećim izborima za Mjesne odbore.

Na sastanku koalicijskih partnera, odnosno s dogradonačelnikom Vrančićem vrlo malo riječi smo potrošili na “žuti karton” i događaje nakon, ali je bilo govora o poboljšanju života građana, komunalnim problemima i svim drugim situacijama koje treba rješavati u gradu. Koalicija je stabilna s te strane i može biti samo bolja. I dalje ćemo imati dva različita mišljenja, mi smo dvije različite stranke. Da mislimo isto bili bismo u istoj stranci, a pošto ne mislimo isto nismo u istoj stranci. Nemojte se čuditi ako budemo imali različita mišljenja  i u javnost izlazili s drugačijim stavovima jer ovo do sada zasigurno nije bio prvi, a neće biti niti zadnji put, zaključio je Dvorski.

Vezano uz izbore za Mjesne odbore istaknuo je činjenicu kako HSP AS izlazi na izbore samostalno te da će imati kandidate u svih 25 Mjesnih odbora, što će malo kojoj stranci osim HDZ-u poći za rukom.

– Nismo zadovoljni dosadašnjim radom većine MO. Smatramo kako predstavnici građana u MO moraju aktivnije sudjelovati u donešenju odluka koje se tiču njihova kvarta, Oni moraju ukazivati na probleme i pronaći rješenja kojima bi se unaprijedio život građana. Vjerujemo kako zapravo većina građana Zadra niti ne zna tko su predstavnici  njihovih odbora, pa čak niti tko su predsjednici istih. Mi upravo to želimo mijenjati. Zbog toga na ove izbore za MO izlazimo samostalno. Predlagat ćemo nove ljude koji će imati proaktivan pristup problematici kojom se MO bave. Zbog toga na izbore za MO izlazimo sa sloganom “Novi ljudi, bolji grad”. Ukoliko dobijemo pravi odaziv s terena te naši sugrađani zaista pokažu kako su spremni za promjene zalagat ćemo se za decentralizaciju gradskog proračuna na način da svaki MO dobije određenu količinu sredstava koju će moći utrošiti na uređenje komunalne infrastrukture ili neke druge svrhe prema potrebama pojedinog MO, istaknuo je Dvorski.

Na ovoj konferenciji za novinare pružio je u osobno i ime HSP AS-a punu podršku hrvatskim braniteljima koji već treći dan prosvjeduju u Zagrebu te izrazio sućut obitelji i suborcima Nevenke Topalušić koja je preminula u zagrebačkoj Savskoj pred Ministarstvom branitelja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...