Snijeg stigao i u Dalmaciju: Zabijelila Kamešnica, Dinara, Svilaja i Biokovo

Ciklona Antonela donijela je snijeg i u Dalmaciju! Gust snijeg pada na Kamešnici, Dinari, Svilaji, a počeo je i na vrhovima Biokova.

Na fotografiji je Dinara na kojoj bura snijeg nosi prilično nisko.

Snijeg “osvaja” Liku i susjednu BiH. Pada na Kupresu, Blidinju, prve pahulje se čak javljaju u Livnu. Sniijeg je počeo padati u okolici Gospića. Gust snijeg pada i na Sljemenu, javlja Crometeo.

Jutros se u Senju dogodio ektreman pad temperature zraka. U manje od sat vremena temperatura zraka je pala s 22 na 7 Celzijevih stupnjeva!

Uslijed nevremena u noćnim i prijepodnevnim satima došlo je do prekida opskrbe električnom energijom u naseljima u okolici Prijedora, a prve snježne pahulje tijekom dana mogle su se vidjeti u Banjoj Luci.

Snijeg je zabilježen na planinskim prijevojima te na Kupresu i Vlašiću, a meteorolozi su najavili kako bi snježnih padalina moglo biti i u naredna 24 sata u predjelima iznad 800 metara nadmorske visine.

Unatoč pogoršanim vremenskim uvjetima promet u BiH uglavnom se odvija bez zastoja, no vozačima je upućeno upozorenje na maksimalan oprez.

Prognoza je kako se pojačane padaline uz niske temperature mogu očekivati i u četvrtak, a nakon toga se očekuje stabilizacija vremenskih prilika uz postupni rast temperatura.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...