Studeni najkišovitiji: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna

Posljednji dani listopada prolaze u znaku stabilnog jesenskog vremena. Bez obzira na zahlađenje koje nas je pogodilo početkom treće dekade listopada, dnevne temperautre zraka tijekom jučerašnjeg dana u mnogim su krajevima Dalmacije prešle 20 Celzijevih stupnjeva. S obzirom na temperauture mora koje i dalje prelaze 20°C, ugodno kupanje mora po dnevnoj topliji i dalje je moguće.

Ovogodišnji će listopad ostati upamćen po tome što je prekinuo niz hladnijih i natprosječno oborinskih mjeseci. U njemu smo imali period babljeg ljeta i produženu sezonu kupanja, ali i prvi planinski snijeg u zadnjoj dekadi mjeseca. Studeni je u Dalmaciji prosječno najkišovitiji mjesec u godini. Ipak, njegov početak obilježit će stabilno i relativno toplo vrijeme. Na prijelazu u studeni dobra vijest; sljedećih sedam dana nastavit će se stabilno vrijeme, piše Crometeo portal.

Ponedjeljak nam donosi pretežno vedro vrijeme. Nakon noćne slabe, samo ponegdje umjerene bure, danju će puhati slaba sjeveorozapadnjak ili slaba bura. Jutro prohladno s minimalnim temperaturama u zaobalju od 1 do 7°C, uz obalu i na otocima od 6 do 14°C. Najviše dnevne temperature bit će od 16 do 22°C.

Utorak donosi obilje jesenskog sunca i vedrinu. U noći će puhati slaba, podno obalnog gorja prolazno i umjerena bura. Danju će prestati i okrenuti na slab vjetar zapadnih smjerova. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 1 do 7°C, uz obalu i na otocima od 7 do 13°C. Najviše dnevne temperature većinom od 17 do 22°C.

Stabilno vrijeme nastavit će se u pretežno sunčanu srijedu u kojoj će osobito u zaobalju biti prolazno umjerene naoblake. Noću tiho ili burin, danju će puhati slab vjetar zapadnih smjerova ili će biti tiho. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 3 do 9°C, uz obalu i na otocima od 9 do 14°C. Najviše dnevne temperature od 18 do 22°C.

Pretežno vedro bit će tijekom četvrtka. Ujutro se ponegdje u kotlinama zaobalja može javiti sumaglica ili magla. Noću će biti tiho ili uz neznatan burin, danju tiho ili slab vjetar zapadnih smjerova. Jutarnje temperature zraka neće se bitno mijenjati u odnosu na prethodne dane, a najviše dnevne bit će neznatno više u odnosu na srijedu, piše Crometeo.

Posljednji dan listopada, petak, obilježit će stabilno i pretežno vedro vrijeme. Samo je ujutro ponegdje u zaobalju moguća prolazna magla. Noću će puhati slaba bura, danju slab sjeverozapadni vjetar. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 4 do 9°C, uz obalu i na otocima od 9 do 13°C. Najviše dnevne temperature od 18 do toplih 23°C.

Subota (blagdan Svih Svetih) proći će u znaku stabilna i sunčana vremena. Noću će puhati slaba, podno obalnog gorja na udare umjerena bura. Danju će bura prestati i okrenuti na slab vjetar zapadnih smjerova. Jutro će biti malo svježije u odnosu na prethodne dane, najviše dnevne temperature oko ugodnih 20°C ili malo više.

Bez promjene će biti i u pretežno vedru nedjelju. Noću će biti tiho ili uz burin, danju slab vjetar s jugozapada, a navečer je na moru moguće slabo jugo. Temperature zraka bez veće promjene.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...