Tankerska plovidba dokapitalizirala tvrtku kćer sa 131 milijuna kuna

Tankerska plovidba, naša najveća brodarska kompanija, dokapitalizirala je tvrtku kćer Tankerska Next Generation. Glavna skupština tvrtke donijela je odluku o povećanju temeljnog kapitala u iznosu od 131 milijun kuna te on sad iznosi 200 milijuna kuna.

Dokapitalizacija je izvršena uplatom uloga u novcu i izdavanjem 2.620.000 redovnih dionica nominalne vrijednosti 50 kuna, priopćeno je iz Tankerske plovidbe.

Tankerska Next Generation registrirana je krajem kolovoza ove godine, pri Trgovačkom sudu u Zadru i u 100 postotnom je vlasništvu Tankerske plovidbe.

Tvrtka je osnovana kao zasebno društvo u kojem će biti isključivo brodovi za prijevoz naftnih derivata, dok će u Tankerskoj plovidbi ostati pet brodova za prijevoz sirove nafte i sedam brodova za prijevoz rasutih tereta.

U floti Tankerske Next Generation plovit će postojeći produkt tankeri iz flote Tankerske plovidbe – Velebit i Vinjerac, kao i produkt tanker Dalmacija, koji se trenutno gradi u Koreji i koji će biti isporučen sljedeće godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...