Cestitka_Uskrs

Udruga “Hippocampus” nastavlja suradnju sa Srednjom školom Biograd

U subotu 11. listopada 2014. godine kao što je i najavila Udruga Hippocampus povela je biogradske gimnazijalce na terensku nastavu u NP Kornati i PP Telašćica. Uz pratnju profesorica geografije i biologije, te stručnih vodiča učenici su imali priliku upoznati se s posebnostima flore i faune kopnenog i podmorskog svijeta ovih dvaju bisera Jadranskoga mora. Važnost  edukacije u prirodi i upoznavanja mladih s prirodnim ljepotama koje nas okružuju očituje se u prijenosu ekološke osviještenosti na mlade s ciljem upoznavanja s okolišem koji nas okružuje. Svijest o okolišu pridonosi promociji važnosti očuvanja biološke raznolikosti i njenog očuvanja za buduće generacije, kako u turističke svrhe tako i zbog očuvanja genske raznolikost za budućnost koja nas očekuje.

Tijekom plovidbe brodom “Neviđanka” učenicima su održana predavanja iz područja geografije i biologije s primjerima na terenu. U parku prirode “Telašćica” uz stručnog vodiča i profesorice učenici su posjetili slano jezero i upoznali se s poznatim stanovnicima dugootočkih stijena poput  sivog sokola i  endemične vrste kopnenih puževa iz porodice zaklopnica. Ovo područje bogato je zanimljivim biljnim i životinjskim svijetom te se uz stijene mogu promatrati i dupini.

Osnovni cilj programa edukacije je podizanje svijesti o ekologiji, važnosti okoliša, njegovoj zaštiti i očuvanju, te aktivno uključivanje svih subjekata i lokalnog stanovništva u realizaciji istog radi pridonošenja boljem i ugodnijem boravku stanovništva i turista na Jadranskom moru.

Terenska nastava organizirana je  zahvaljujući potpori Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koju je za 2014 godinu ostvarila Udruga Hippocampus iz Biograda, a svoj doprinos dale su i Zadarska županija i Grad Biograd na Moru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...