Zbog slučaja “Spalionica”: Uhićen Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik sa suradnicima iz Zagrebačkog Holdinga

[box title=”UHIĆEN ZAGREBAČKI GRADONAČELNIK MILAN BANDIĆ” color=”#ff0000″]Cijelu tematiku o uhićenju Milana Bandića, možete pratiti na ovoj poveznici [/box]Policija je u nedjelju uhitila zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Kako doznajemo, uhićeni su i njegovi suradnici Petar Pripuz i Slobodan Ljubičić.

Glasnogovornica gradonačelnika Bandića Martina Šušnjara izjavila je kako nema informacije o eventualnom uhićenju Bandića, rekavši da je gradonačelnik danas popodne brao mahune u svom vrtu na Savici.

Da su uhićeni Bandić, Ljubičić i Pripuz potvrđeno nam je iz više izvora. Spominju se još dvije osobe, a nisu isključena ni nova uhićenja obzirom na intenzitet akcije.

Uhićeni su prije otprilike dva sata, dakle oko 17.20 sati, a trenutno se nalaze u prostorijama policijskog USKOK-a u Zagrebu, dakle kod policijskog nadzornika. Sad slijedi uobičajena procedura. Tamo će prespavati, a u ponedjeljak slijede pretresi stanova, ureda i svih prostorija koje su koristili. Oni bi trebali biti dovedeni na ispitivanje u USKOK.

Suradnici uhićenih u šoku su i kažu da ništa nije ukazivalo da bi se ovakvo nešto moglo dogoditi. Milan Bandić nije samo zagrebački gradonačelnik, nego i jedna od ključnih političkih osoba u Hrvatskoj.

O uhićenju je, ne navodeći imena, na svojim stranicama izvijestio USKOK. Navode kako je uhićeno više osoba zbog sumnje u nezakonita postupanja u Gradu Zagrebu i trgovačkom društvu Zagrebački holding d.o.o.

Nakon višemjesečnog složenog kriminalističkog istraživanja vezanog za nezakonita postupanja u Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu d.o.o. koje su proveli Ravnateljstvo policije i Policijski nacionalni USKOK, a koje su koordinirali Državno odvjetništvo RH i USKOK, uhićeno je više osoba. (19.10.2014.)

U odnosu na uhićene osobe provest će se određene dokazne radnje te će u zakonskom roku biti dovedene pritvorskom nadzorniku. Kaznena prijava zbog osnovane sumnje na počinjenje većeg broja koruptivnih kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti i trgovanja utjecajem, bit će podnesena USKOK-u.

Zagrebačka policija pretražila je stan Milana Bandića i prostorije Grada. Ove informacije Jutarnjem listu potvrdio je izvor blizak policiji.

Nemam informacija o uhićenju gradonačelnika. Kako znam, on je popodne proveo berući mahune, izjavila je za HINA-u njegova glasnogovornica.

Bandić i suradnici uhićeni su zbog, kako se spekulira, slučaja spalionice.

Podsjetimo, Milan Bandić aktualni je gradonačelnik grada Zagreba, diplomirao na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje ima upisan poslijediplomski studij. Od 1980. do 1983. godine zaposlen u tvornici Ledo, od 1983. do 1990. godine zaposlen na Općini Pešćenica. Bio je član SDP-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...