Josip Zubović: “Razmišljamo o izdvajanju Kolana”, Zrilić: “To je inicijativa za svau!”

Na jučer održanom Aktualnom satu županijske skupštine, vijećnik HSS-a i načelnik Kolana, Josip Zubović, poručio je županu kako se u njegovoj općini pojavila inicijativa građana za izdvajanjem iz Zadarske županije.

Kako govori, nezadovoljni su neulaganjem u razvoj Kolana, pa prema riječima njegovih mještana – misle kako bi im bolje bilo u Ličko-senjskoj županiji.

Mislim da ako ćemo mi ostati u sastavu županije, a moja želja je da ostanemo, i da se ovo ne shvati kao ucjena, da se moramo malo više pobrinuti za naše lokalne samouprave koje doprinose razvoju, mi zaslužujemo bolje, očekujemo bolje, kazao je Josip Zubović.

Između 800 i 900 tisuća kuna je Općina Kolan uplatila samo prošle godine u proračun Zadarske županije, no prema njegovim riječima – ništa se od toga nije vratilo i uložilo.

Ja ovu njegovu incijativu za svađu neću prihvatiti, zato što Zadarska županija sukladno svojoj nadležnosti i financijskim mogućnostima nastoji jednako skrbiti za svaku svoju općinu – odgovorio je župan Stipe Zrilić. Što se tiče problema s Pagom, župan je poručio kako mu je ta problematika dobro poznata. Ako treba županija će pomoći, no sami to ne možemo riješiti, jer da možemo već bi to učinili, kazao je župan Stipe Zrilić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...