Rubeša na današnjoj sjednici Gradskog vijeća darovao Kalmeti novu špinu i rolu wc papira

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, iako su se trebale donositi odluke o dobitnicima nagrade i grba Grada Zadra, priča je krenula nepredviđenim tijekom, nisu se mogli izbjeći razgovori vezani uz nadolazeće Mjesne odbore, te je nagrade/poklone dobio i sam zadarski gradonačelnik.

– Kako bih vam se iskupio za svoje nedolično ponašanja donio sam vam poklone s Belafuže. Prvo, jedna špina, jer vam to očito dođe kao nekakav fetiš, i jednu rolu wc papira, tako da se kad sljedeći put dođete na Belafužu imate s čim obrisati pošto mi nemamo kanalizaciju, pa obavite nuždu u prirodi, poruka je koju je za govornicom na današnjem Gradskom vijeću vijećnik Akcije mladih i predsjednik MO Brodarica, Ante Rubeša uputio gradonačelniku Božidaru Kalmeti prije nego mu je uistinu i uručio, tj pred noge stavio novu špinu i rolu wc papira.

Ovim potezom Rubeša je još jednom ironično aludirao na “hitnoću gradnje” tzv. spomenika Špini vrijednog oko 600.000 kuna koji se par dana uoči izbora za Mjesne odbore počeo graditi na raskrižju ulica Put Petrića i Put Nina.

Reakcija i riječi vijećnika Akcije mladih nasmijala je dogradonačelnika Ivicu Vlakića dok su dogradonačelnik Zvonimir Vrančić, pročelnik gradskog UO za graditeljstvo Darko Kasap, pročelnica gradskog UO za financije Grozdana Perić, pa i sam gradonačelnik Božidar Kalmeta bili smrtno ozbiljni pri  zaprimanju “darova s Belafuže”.

Kao komentar na darovanje Rubešine špine i role wc papira, gradonačelnik Kalmeta odgovorio je kako se na području tog Mjesnog odbora uređuje mali dio prostora gdje će se trajno smjestiti kip Belafuške žene i napraviti spomenik Špini koja je na tom mjestu prije gradnje stambenog naselja egzistirala, jer je to bila želja najvećega dijela žitelja Belafuže.

Istaknuo je i kako se upravo na području Brodarice izvode najveći gradski radovi na odvodnji.

– Velika većina građana je za to i mi smo im odlučili ispuniti želju, a ovi koji nisu, mi kao nose špinu, vidjeli ste to. Najviše radova kada je u pitanju kanalizacija izvode se upravo na području Brodarice, tj. području Sfinge. Rradovi na jednoj crpnoj postaji su već počeli, a uskoro će u početkom nove godine započeti i radovi na drugoj crpnoj postaji. Također će se raditi i sekundarna mreža na tom području. Prema tome mislim da je to potpuno promašena kritika. Naravno da treba napraviti sustav odvodnje na tom području, a on se radi, naglasio je gradonačelnik Kalmeta

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...