Gotovina, Ademi i Kotromanović na obljetnici Zime ’94

Na Dinari je u nedjelju, u organizaciji Udruge veterana 126. brigadeobilježena 20. obljetnica vojne operacije Zima ’94. Upravo ta akcija stvorila je preduvjet za Oluju, javljaju 24 sata.

Tu zimu život je izgubilo 29 momaka i zato je ovo obilježavanje bilo vrlo emotivno. Zbog kiše nismo mogli na Maglaj, zato smo vijence položili kod spomen kapelice Sv. Jakova, kazao je za 24 sata Filip Ratković iz Udruge veterana 126. brigade HV Sinj.

Svečanosti je nazočilo oko 200 pripadnika hrvatskih postrojbi. Među njima prvi put bio je i general Ante Gotovina pod čijim je zapovjedništvom operacija provedena. Vijence su položili generali Rahim Ademi te Ante Gotovina, ministar Ante Kotromanović i mnogi drugi.

Domovinski rat pripada povijesti, ali njegovo mjesto u povijesti su temelji hrvatske državnosti. Bez Domovinskog rata ne bi bilo ništa danas. Akcija ’94. bila je početak kraja agresije na Hrvatsku. Danas svu svoju energiju, optimizam i čvrst karakter moramo usmjeriti prema budućnosti da bismo imali sigurno, gospodarski jaku i socijalno pravednu državu, kazao je Gotovina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...