Karamarko smatra kako je za probleme HNS-a te raslojavanje Hrvatske na sjever i jug kriva nesposobna Vlada

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, netom uoči Svečane sjednice Gradskog vijeća u HNK-u  u Zadru prokomentirao je i posljednja događanja u Hrvatskom nogometnom savezu odnosno animozitetu koji se sada stvorio prema HNS-u. Kazao je kako jednim dijelom razumije kritike splitskoga HDZ-a upućene Hrvatskom nogometnom savezu, jer je tamošnja organizacija senzibilizirana za događanja u gradu Splitu.

Karamarko je još jednom naglasio kako se Hrvatska ne smije raslojavati na sjever i jug te da je to najmanje što cijeloj državi u ovom trenutku treba. Stoga je pozvao vodstva HNS-a, te Hajduka i Dinama na rješavanje problema.

– Smatram da taj animozitet koji se stvorio prema HNS-u  te razdvajanje Hrvatske na sjever i jug ova Vlada potencira kako bi skrenula pažnju s ozbiljnijih i bitnijih stvari, kazao je Karamarko.

Činjenicu da je od 17 članova Izvršnog odbora HNS-a čak 11 HDZ-ovaca prokomentirao je kako će s njima razgovarati te od njih tražiti izviješće te ocjene stanja u HNS-u. Cijelu situaciju nedavno je komentirao i predsjednik Ivo Josipović koji je  upravo zbog brojčane nadmoći HDZ-ovih članova u Izvršnom odboru HNS-a  izjavio kako HNS-om zapravo upravlja jedna stranka i to upravo HDZ.

– Predsjednik Josipović je u svojoj neuvjerljivoj pred izbornoj kampanji koja traje, na žalost, već pet godina. Ako je toliko članova rekli ste izvršnog odbora, Hrvatskog nogometnog saveza, sigurno da ćemo s njima razgovarati i tražiti izvješće  i njihove ocjene stanja u nogometnom savezu i sigurno je da će dobiti nalog da učine sve da se ti problemi saniraju. Kao što sam rekao, ono što meni najviše smeta  je pokušaj stvaranja animoziteta Zagreb-Split, sjever-jug, to je doista apsurdno. Hrvatskoj je potrebno jedinstvo više nego ikada. Imamo katastrofalno lošu Vladu, koja uništava Hrvatsku. Ukoliko je sve ovo posljedica uništavanja na gospodarskom, odnosno materijalnom planu, pa i još na ovom nekakvom duhovnom, to je onda katastrofa. Nećemo se dati, istaknuo je Karamarko.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...