Kineski virus napada Appleove proizvode

Kompanija Palo Alto Networks, sa sjedištem u SAD-u, priopćila je da ovaj virus napada Appleove desktop i mobilne operativne sustave “Mac OS” i “iOS” te da je porijeklom iz Kine.

Širi se preko aplikacija koje se preuzimaju od “trećih strana” te može ukrasti informacije sa zaraženog uređaja. Više od 400 zaraženih aplikacija preuzeto je preko 350.000 puta, navodi se u priopćenju kojeg prenose britanski mediji. Za sada su na meti samo uređaji u Kini.

“Tehnike koje se koriste sugeriraju kako hakeri postaju sve više sofisticirani kada je riječ o iskorištavanju nekih od najpoznatijih desktop i mobilnih platformi u svijetu”, izjavio je Ryan Olson, obavještajni direktor kompanije Palo Alto Networks.

WireLurker se može prebaciti s Apple Mac računala na mobilne uređaje preko USB kabela. Američka kompanija navodi da je opasni softver još u fazi razvoja te da konačni cilj njegovog tvorca nije poznat.

Inače, Hakeri su prošlog mjeseca napali Appleov servis za skladištenje podataka u Kini i pokušali ukrasti pohranjene informacije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...