Magla i jugo stvaraju probleme u prometu: U prekidu brojne veze s otocima!

Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u većem dijelu zemlje, a povremeno jakih pljuskova kiše ima u krajevima uz Jadran i u Lici te ponegdje na kolniku ima većih količina vode, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica te na A1 između Bosiljeva i tunela Mala Kapela, a zbog jake kiše i vjetra između čvora Gospić i tunela Sveti Rok brzina je ograničena na 80 km/h.

Na 7. km autoceste A3 Bregana-Lipovac između čvorova Bregana i Sveta Nedjelja, u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom usporeno zbog prometne nesreće.

Zbog radova na državnoj cesti DC30 Velika Gorica-Zagreb, od Velikog Polja do Ulice Rudofla Fizira, kod skretanja za Zračnu luku Zagreb, vozi se uz privremenu regulaciju prometa, suženim kolnikom. Zbog gužve koja se očekuje HAK vozačima savjetuje obilazak lokalnim cestama preko Gradića i Donje Lomnice za Remetinec ili zagrebačkom obilaznicom A3 između čvorova Buzin i Kosnica.

Danas od 15 do 15,30 sati u Sinju bit će zatvorena državna cesta DC1 od Ulice Nikole Tesle do Ulice Miljenka Buljana, zbog proslave Sv. Huberta zaštitnika lovaca. Proslava će okupiti preko tisuću sudionika. Obilazak je dionicom ulica Nikole Tesle, kod Lidla-ulica Bazana-ulica Put Ferate-ulica Miljenka Buljana-DC1.

Zbog održavanja međunarodnog auto rally-a „15. Rally Poreč 2014.“, danas od 11,30 do 18,30 zatvorit će se dionica državne ceste DC75 Tarska Vala-Tar. U smjeru Novigrada obilazak je županijskim cestama preko Vižinade, a za Poreč državnom cestom DC301 i Istarskim ipsilonom.

Zbog vode na kolniku zatvorena je regionalna cesta Spuhlja-Zavrč u Republici Sloveniji za teretna vozila, pa je za njih zatvoren i granični prijelaz Dubrava Križovljanska-Zavrč. Teretna vozila preusmjeravaju se na granični prijelaza Otok Virje-Ormož.

Zbog jakog vjetra u prekidu su: trajektne linije Lopar-Valbiska, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Molat, Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje, Split-Vela Luka-Ubli (trajekt je u Veloj Luci), brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak te katamaranske: Novalja-Rab-Rijeka, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Božava-Zverinac, Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist, Jelsa-Bol-Split, Korčula-Hvar-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Split-Vis.

Trajektna linija 606 Trogir-Seget Donji-Drvenik Mali-Drvenik Veliki plovi bez pristajanja u Segetu i bez ukrcaja vozila.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...