Metroseksualci su out, u modi su lumberseksualci

Informacija za sve trendsetere i one koji se tako osjećaju: metroseksualci više nisu u modi, odnedavno su ih potisnuli lumberseksualci ili “urbani drvosječe” čiji su zaštitni znak brada od nekoliko dana, zalizana kosa, čizme ili cipele marke Timberland, kanadska parka, ruksak i obvezna kockasta košulja, po mogućnosti od nešto grubljeg materijala poput flanela.

Zaposlen je u sektoru novih tehnologija, zarađuje više nego pristojnu plaću i unatoč tomu što prezire metroseksualce, njihove uske hlače i kravate, lumberseksualac (lumbersexual, prema engleskom nazivu za drvosječu – lumberjack) svojim “opasnim” izgledom trudi se ostaviti dojam na okolinu.

Čini se, doduše, kao da je prije nekoliko trenutaka došao iz šume i kao da bi iz ruksaka, u kojemu je barem MacBookAir, u svakome trenutku mogao izvući sjekiru, a uske dizajnerske traperice zamijenile su one isprane i široke.

No varate se, on itekako brine o svom izgledu, njegujući bradu od nekoliko dana uz koju kombinira karirane košulje. Iako se na prvi pogled ne čini, tip muškarca “urbanog drvosječe” troši puno vremena i novaca na garderobu i na kozmetiku, iako svi vjeruju da je netom stigao iz šetnje po svježem zraku i da ne mari za svoj izgled.

Ima istančan ukus za kulturne događaje, a u potrazi za prirodnim i organskim iznimno cijeni domaću kuhinju.

Radije ide na kampiranje nego u obilazak skupih trgovina s odjećom.

Lumberseksualci su pokupili najbolje od macho muškaraca i metroseksualaca. Znalci tvrde da su već preplavili ulice svjetskih gradova, od New Yorka, preko Londona do Pariza.

Zaduženi za praćenje modnih trendova uspon lumberseksualaca povezuju sa sve popularnijim pokretom za zaštitu okoliša i otporom prema ograničenom radnom vremenu i pravilima odijevanja.

Hollywoodski primjerci lumberseksualca poput Ryana Gosslinga, Erica Cantone iGerarda Butlera istisnuli su metroseksualce poput Davida Beckhama.

A što o novome trendu misle žene? Možda im je nakon razdoblja metroseksualaca bilo potrebno upravo to, jer su lumberseksualci, ako je vjerovati ženskim časopisima među njima sve popularniji.

Ipak, trebaju imati na umu da će pomalo zapuštenim bradama, kariranim košuljama, perjanim jaknama tzv. “pernaticama” i divljim izgledom zasigurno imati uspjeha kod suprotnog spola sve dok ne počnu mirisati poput pravih drvosječa nakon naporna rada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...