Nakon 70 godina tradicije: Zbog duga, u ponedjeljak se zatvara najstarija zadarska brijačnica!

I dok u Zagrebu vlada prava pomama za retrobrijačnicama, u Zadru “brice” broje svoje posljednje dane. Dug za najam gradu nakupljao se godinama, a mušterija sve manje, tako da bi dvije muške i dvije ženske brijačnice sutra trebale staviti ključ u bravu.

Slamka spasa je to što će grad uskoro raspisati natječaj za najam ovih prostora za istu djelatnost, ali su brijači u dugovima do grla tako da će se malo tko prijaviti.

Retro šarm i postojanje obrta koji je davno izumro ili barem ustuknuo pred navalom moderne tehnologije dovodio je i turiste “u brice” koji su često sjedali pred ogledalo kako bi osjetili struganje britve po licu. U brijačnici nam kažu kako se ljeti ne mogu obraniti od turista kojima je atrakcija obrijati se na staromodan način.

Nažalost, svemu tome dolazi kraj.

Iz Grada su nam rekli da su već imali sastanak s Gradskom upravom prije nepuna tri tjedna i da su se pokušali dogovoriti o otplati duga, ali bezuspješno.

Zato će ih 1. prosinca zatvoriti, a onda raspisati javni natječaj za najam tog atraktivnog prostora u najstrožem centru Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...