Ništa ne skrivamo, dug zdravstva je 2,1 milijarde kuna

Iz Ministarstva zdravlja demantirali su u četvrtak tvrdnje HDZ-ova saborskog zastupnika i bivšeg ministra zdravstva Darka Milinovića da se prikrivaju podatci o ukupnim obvezama i dugovima u zdravstvu, te ističu da će ukupne dospjele obveza krajem ove godine u tom sustavu iznositi 2,1 milijarde kuna, a ne 10 milijardi, kako tvrdi Milinović.

U očitovanju Ministarstva zdravlja, dostavljenom večeras Hini, navodi se da će ‘ukupne dospjele obveze u zdravstvu na kraju 2014. godine iznositi 2,1 milijardu kuna, od čega 300 milijuna kuna otpada na Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO), a 1,8 milijardi kuna na bolnice’,

Riječ je o izračunu Ministarstva zdravlja i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), a iz Ministarstva ga objavljuju kako ‘cjelokupna hrvatska javnost ne bi došla u zabludu zbog današnjih netočnih navoda saborskog zastupnika dr. Darka Milinovića’, kažu iz Ministarstva.

HDZ-ov zastupnik Milinović je u četvrtak u Hrvatskom saboru rekao kako su ukupne obveze u zdravstvenom sustavu danas veće od 10 milijardi kuna, te da nitko ne zna koliki je dospjeli dug.

Ustvrdio je da se stanje u zdravstvu i gubici ‘namjerno prikrivaju kako bi deficit države namjerno bio lažno prikazan’.

Po njegovoj ocjeni, takvim prikrivanjem stvarnog duga Vlada ‘šalje lažne poruke, želeći još jednom ‘prevariti Europsku komisiju’ na način koji ne dostoji članici EU’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...