On slavio 109, ona 102 godine: Uskoro će 90. godišnjica braka

Karam Chand i njegova supruga Kartari, koji tvrde da su najstariji bračni par na svijetu, proslavili su u nedjelju rođendane. On je napunio 109., a ona 102. godine. U njihovu domu u West Yorkshireu u Velikoj Britaniji s njima su slavile četiri generacije obitelji.

Par se upoznao u Indiji dok su bili tinejdžeri. Vjenčali su se prije 89 godina u prosincu 1925. te će uskoro proslaviti i svoju 90. godišnjicu braka.

Ovo je poseban dan za nas jer se možemo svi okupiti. Rođaci su na slavlje došli čak iz Indije. Ljudi su impresionirani mojim roditeljima. Uvijek me pitaju što jedu i čime ih hranim da su tako zdravi. Da znam, i sam bih to jeo. Moj odgovor je obično da je stvar u zadnjih 20 godina koje smo im učinili opuštenima i bez stresa, ispričao je Paul Chand za Daily Mail.

Karam je kazao da je u svemu bio umjeren i da vjeruje da je u tome tajna njegove dugovječnosti.

Jedite i pijte što god hoćete, ali umjereno. Ja se nikad nisam suzdržavao od uživanja u životu, kazao je Karam koji dnevno zapali samo jednu cigaretu i to uvijek prije večere, a tri do četiri puta tjedno popije po čašicu viskija.

Uvijek smo jeli zdravu hranu, nikad ništa umjetno. Volimo maslac, mlijeko i svježi jogurt. Znamo da je blagoslov biti u braku ovako dugo, ali ćemo biti spremni i otići kada dođe naše vrijeme. Sve je u Božjim rukama, a mi smo uistinu imali dobar život. Dobro se slažemo i usredotočeni smo na svoju obitelj. Zapravo je jednostavno, kazala je slavljenica Kartari. Par ima osmero djece, 27 unučadi i nekoliko praunučadi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...