Otvaranje izložbe “Gospodarenje otpadom od prapovijesti do današnjih dana”

Pozivamo Vas na otvaranje izložbe „Gospodarenje otpadom od prapovijesti do današnjih dana“ u srijedu, 26. studenog 2014. Godine u Atrij Kneževe palače s početkom u 12 sati.

Cilj izložbe ja dati pregled razvoja gospodarenja otpadom od prapovijesti, preko antike i srednjeg vijeka do današnjih dana s pogledom na budućnost i to na 15 panoa s različitim informativno-edukativnim sadržajima. To je prvi takav izložbeni projekt u Hrvatskoj kojim se želi javnosti detaljnije informirati o načinima postupanja s otpadom od najranije povijesti te ukazati na nebrigu i nemarnost u odnošenju prema otpadu.

Ispunjavajući svoju zakonsku obvezu i u cilju pružanja našim građanima što kvalitetnijih uvjeta života Grad Zadar, UO za razvitak otoka i zaštitu okoliša,  izložbom „Gospodarenje  otpadom od prapovijesti do današnjih dana“, autorice dr. sc. Kornelije Giunio, započinje kontinuiranu edukativno-informativnu kampanju pod nazivom Zato što volim Zadar – radim pravu stvar svaki dan , sa svrhom informiranja svih dobnih skupina građana našeg grada o važnosti primarne selekcije i recikliranja otpada, poticanja na veći osobni doprinos i odgovornost u postupanju s otpadom svakog pojedinca, te na taj način i doprinos zdravijem okolišu i ljepšem gradu.

Izložba je ujedno i dio programa Europskog tjedna za smanjenje otpada, inicijative pod pokroviteljstvom Europske komisije koja se provodi s ciljem promicanja provedbi akcija u svrhu podizanja svijesti o održivim resursima i gospodarenja otpadom tijekom jednog tjedna, a koja se održava svake godine krajem studenog. Ova izložba je jedina prijavljena i prihvaćena, od strane EWWR-a, aktivnost iz Hrvatske ove godine u sklopu tjedna.

Također, izložba je jedna u nizu manifestacija posvećenih obilježavanju Dana Grada Zadra i blagdana sv. Krševana, a biti će postavljena u Atriju Kneževe palače, Narodnom muzeju i bit će otvorena do 17. prosinca 2014. godine. Osim samog njenog koncepta, vrijednost izložbe leži u činjenici što će biti besplatna za građanstvo i što će poziv za obilazak dobiti sve škole u Zadarskoj županiji.

Izložbu su organizirali Zadarska županija, Grad Zadar i tvrtka Eko d.o.o., a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...