Otvorena prva punionica za električna vozila u Biogradu na Moru

B Biogradu na Moru otvorena je prva punionica za električne automobile, motore, bicikle i invalidska kolica u sklopu projekta e-Mobilitiy Works iz Programa ”Intelligent Energy Europe .

U sklopu projekta e-Mobility Works, Grad Biograd na Moru u suradnji sa partnerima – LAG-om LAURA, Energap-om (Energetska agencija za Podravje) i Općinom Radlje ob Dravi (SLO) otvorio je prvu punionicu za električna vozila u centru grada.

Punionica, osim za električna vozila, služi i za punjenje informatičkih uređaja (mobitela, laptop-a itd.).

Osim otvaranja punionice ovim projektom se pokušalo  potaknuti građane na važnost korištenja električnih vozila. Električna vozila imaju nekoliko mogućih prednosti u odnosu na konvencionalne automobile s unutarnjim izgaranjem, koje uključuju značajno smanjenje onečišćenja zraka u gradovima jer ona ne ispuštaju onečišćenja iz svojih izvora energije tijekom rada te smanjuju emisije stakleničkih plinova.  Električna vozila nude čišći transport za očuvanje čistog zraka, posebno u gradovima gdje su upravo najčešća onečišćenja prouzročena prometom.

Na ovaj poziv rado su se odazvali proizvođači i uvoznici električnih automobila, motora, bicikla i invalidskih vozila ( Mitsubishi Motors, Kymco – Cro futura, GREENGO MOBILITY ).

Važno je naglasiti kako je punionica  u potpunosti financirana EU sredstvima iz Programa ”Intelligent Energy Europe”, projekta ”e-Mobility Works”.

Građanima i svim zainteresiranima je omogućena testna vožnja električnih i hibridnih vozila tokom otvorenja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...