Ova nezdrava hrana može biti itekako dobra za vas

Čokolada, sladoled, pizza… Definitivno nije riječ o zdravim namirnicama, ali dobra vijest je to da ne moraju nužno biti nezdrave.

Neke namirnice imaju lošu reputaciju kao nezdrava hrana. I zaista ih ne možemo zvati zdravima, ali ako se pametno konzumiraju, onda ne prave probleme. To je jako dobra vijest jer znači da ih se ne morate odreći!

Pizza
Pizzu možete jesti na zdrav ili nezdrav način. Zadržimo se na zdravom načinu: to je pizza s obiljem povrća, a možda i voća. Kad birate pizzu, odlučite se za takvu jer ćete tako štititi svoje zdravlje. Pizza sa salamom i kobasicama puna je masnoća i soli, a dobro znamo da to nije dobro za naš organizam.

Sladoled
Ova omiljena slastica može biti vrlo kalorična, ali postoje i verzije s manje šećera i masnoća. Odlučite se za njih, ali ipak nemojte pretjerivati. Uzmite manju porciju, čisto da zadovoljite žudnju.

Krumpir
Ovo je najozloglašenije povrće, ali potpuno neutemeljeno. Istina je da prženi krumpir nije zdrav, ali tko kaže da morate jesti takav?! Najbolje ga je pripremati u ljusci jer tako sadržava sve što koristi vašem organizmu i zato vam takav način i preporučujemo.

Čokolada
Ni ova se namirnica ne može svrstati u kategoriju zdravih, ali zapravo može biti dobra za vas. Birajte tamnu čokoladu jer ona dokazano blagotvorno djeluje na vaše zdravlje.

Kava
I kava je kontroverzna namirnica – dio stručnjaka tvrdi da nije zdrava, a dio da jest. Istina je, kao i uvijek, negdje u sredini. To znači da se ne morate odricati omiljenog napitka, ali ne pretjerujte s količinama. I ne zaslađujete je previše, a ako je moguće, izbjegavajte i mlijeko.

Sir
Posljednjih godina često se može čuti da sir nije toliko zdrav te da deblja. U tomu ima istine, ali samo ako pretjerujete s količinama. Jedite sir (ako niste netolerantni na mlijeko i mliječne proizvode), ali u malim količinama. Bit ćete sretniji i zdraviji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...