Pavić: “Sada o svemu odlučuje Hanžeković”

Za dvadesetak dana Europrapress holding (EPH) dobit će novi nadzorni odbor i upravu, rekao nam je u kratkom telefonskom razgovoru novi vlasnik te izdavačke kuće, odvjetnik Marijan Hanžeković.

Nije želio komentirati spekulacije o tome da on dugoročno i ne planira zadržati većinski udio u EPH, već ga namjerava prepustiti trećoj strani.

Na upit hoće li dosadašnji vlasnik Ninoslav Pavić ostati u EPH, Hanžeković je odgovorio da Paviću ostaje pet posto vlasništva.

‘Što on planira, to vam ja ne znam. To nema veze s nama. Pitajte Pavića’, rekao je Hanžeković.

Vidi li sebe i dalje u kompaniji koju je stvorio, upitali smo samog Pavića. On se pozvao na odluke Glavne skupštine EPH održane u petak, koja je podržala promjenu vlasničke strukture, odnosno, potvrdila odluke iz predstečajne nagodbe.

‘Nemam nikakav poseban komentar jer sve je rečeno u predstečajnoj nagodbi i odlukama Skupštine. Sad predstoji implementacija tih odluka i njihova operativna provedba shodno pripremljenim planovima i ugovorima’, rekao nam je Pavić, dodajući da o svemu odlučuje tvrtka Euro poticaji u vlasništvu Hanžekovića, preko koje je poznati odvjetnik stekao većinski udio od 90 posto u EPH.

U vlasništvu EPH su dnevne novine Jutarnji list i Slobodna Dalmacija te magazini Gloria, Globus, OK i drugi. Zaposlenicima, a ima ih oko 800, još se nitko nije službeno obratio, a doznajemo da će oni upravi poslati upit da ih se izvijesti o odlukama glavne skupštine.

I Jutarnji list i Slobodna Dalmacija imaju redakcijski statut, tako da novi vlasnik neće moći promijeniti njihove glavne urednike bez pristanka većine novinara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...