Prihod “Božićnog bala” zadarskog Lions kluba namijenjen Udruzi slijepih Zadarske županije

Lions klub Zadar i ovog prosinca nastavlja sa svojim humanitarnim aktivnostima. Tako će prihod s ovogodišnjeg Božićnog bala namijeniti Udruzi slijepih Zadarske županije. Svoj tradicionalni humanitarni bal zadarski će Lionsi održati 12. prosinca 2014. godine u Arsenalu, a kako je bal otvoren za sve ljude dobre volje, svoj prilog akciji će dati svi koji kupe ulaznice ili akciju doniraju na neki drugi način.

Prikupljenim sredstvima Udruzi slijepih će se pomoći pri nabavci novog govornog pikada uz kojega mnogi članovi te udruge provode vrijeme i u natjecanjima postižu izvrsne rezultate.

Božićni bal je samo jedna od stalnih humanitarnih akcija zadarskog Lions kluba. I ove godine je, naime, priređena tradicionalna akcija “Za ljepši Uskrs svima” koja je za 21 zadarsku obitelj s ukupno više od 60 djece omogućila radosniji Uskrs. Nastavljena je i aktivnost oko prikupljanja sredstava za obnovu koncertne dvorane u Kneževoj palači – priređen je koncert klape Intrade te, drugo ljeto za redom, festival Zadar classic open air s ukupno 14 koncerata.

Za pomoć Luciji Mijolović i Jurici Milinu pri odlasku u Meksiko, organiziran je sportski susret zadarskih i slovenskih lionsa, a pokrenuta je i nova akcija vezana uz Dom za odgoj djece i mladeži. Za dvoje korisnika usluga tog doma Lions klub Zadar će, naime, nekoliko narednih godina uplaćivati policu životnog osiguranja u projektu podrške njihovog osamostaljivanja. Zadarska umjetnica Marija Višić Guina, inače članica Lions kluba, uz to, održava u Domu kreativne likovne radionice prenoseći mladima svoje bogato likovno i pedagoško znanje.

Uz jednokratne pomoći bolesnim ili socijalno ugroženim osobama, zadarski su lionsi ove godine uplatili pomoć ljudima s poplavljenih područja Siska, potom i područja Slavonije, sudjelovali u akciji “Jedrima protiv droge” te, kao i svake godine, osigurali jednom djetetu boravak u kampu za oboljele od dijabetesa.

Humanitarni Božićni bal, tako je, samo završna godišnja akcija zadarskih lionsa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...