Zabavna, kulturna i ugostiteljska događanja u sklopu “Đira po gradu”

Već četvrtu godinu za redom Grad Zadar organizira manifestaciju “Đir po gradu” uz partnerske institucije Udruženje obrtnika Zadar, Turističku zajednicu Grada Zadra, Hrvatsku gospodarsku komoru – Županijsku komoru Zadar i Obrtničku komoru Zadarske županije. Cilj manifestacije je različitim popustima, akcijama i događanjima privuči građane na Poluotok kako bi stara gradska jezgra i u zimskom periodu bila posjećena.

Manifestacija “Đir po gradu” počela je 24. studenoga 2014. godine i traje do 15. siječnja 2015. godine. Svi objekti koji sudjeluju u akciji imaju naljepnicu “Đir po gradu” na vratima objekta i na tim mjestima se mogu ostvariti popusti i akcije, povoljnije cijene jela i pića, odjeće i obuće te ostalih proizvoda i usluga.

TRGOVINE / RESTORANI /CAFE BAROVI

U sklopu manifestacije trgovine nude prigodne popuste na svoje proizvode. Restorani su pripremili  meni od tri slijeda po cijeni od 60 kuna u periodu od 12 do 16 sati ili jedno jelo po cijeni od 50 kuna. Večere će svaki restoran kreirati prema vlastitim idejama i mogućnostima uz iznenađenja za posjetitelje.

U manifestaciju će se uključiti većina restorana na Poluotoku: Kornat, Bruschetta, Pet bunara, 2Ribara, Zadar Jadera, Malo misto, Canzona, Tinel, konoba Skoblar, konoba Mario, konoba Na po ure, restoran Pašta i svašta, konoba More, bistro Gourmet Kalelarga, Orgulje i Tribunal. Cafe barovi na Poluotoku nuditi će različite akcije i popuste na svoja pića.

HUMANITARNE AKCIJE

Uz ostale programe i sadržaje restorani s Poluotoka sudjeluju u tri humanitarne akcije na kojima će se pripremati bakalar. Jedna se je već održala 24. studenoga na Dan grada Zadra. Bakalar su pripremili restorani Pet Bunara, Zadar Jadera, Tinel, Catering Gušti i Catering Turisthotel. Akciji su se priključila i vina Figurica iz Smilčića a zapjevali su Bepo Matešić i David Ricov. Sav prilog od prodaje, 3.120 kuna, doniran je dobrotvornoj udruzi Marijini obroci Hrvatska. Slijedeća humanitarna akcija održat će se 20. prosinca za Hrvatsku katoličku udrugu medicinskih sestara i tehničara Zadar .

KULTURNE INSTITUCIJE – MUZEJI

Kulturne  institucije – muzeji kao i svake godine nuditi će popuste na svoje ulaznice i suvenire. Uključeni su Arheološki muzej Zadar, Muzej antičkog stakla i Narodni muzej Zadar. NMZ nudi i besplatan obilazak za Etnološki odjel na Narodnom trgu i Muzej grada na adresi Pape Aleksandra III, 3. i 10. prosinca te 7. siječnja.

KLIZALIŠTE FORUM

Na klizalištu se je održao koncert benda Sexymotherfuckers, na Dan grada, 24. studenoga. Postavljeno je klizalište pokraj crkve sv. Marije uz dječju igraonicu i cafe bar s prigodnim ponudama pod šatorom.

KLIZALIŠTE FORUM

Radno vrijeme od 10.00 do 23.00 sata

Info telefon klizališta 091 45 25 904

Cijena klizanja: 20 kuna sat klizanja, 10 kuna najam klizaljki

Od pon-pet, u vremenu od 12 do 16 sati cijena 20 kuna za učenike.

Od pon-čet, u vremenu od 20 do 23 sata cijena 20 kuna za studente uz prigodne popuste ugostiteljstva.

Cijena škole klizanja: 150 kn djeca / 200 kn odrasli

škola ima 5 termina po 45 min (pon-pet), počinje čim se okupi grupa od 10-ak polaznika u jutarnjem terminu 10-11-12 h ili popodnevnom od 15-16 h

mogući individualni termini u dogovoru sa trenerom : cijena sata 90 kn jedna osoba, 130 kn dvije osobe

IGRAONICA ZABAVICA

Igraonica zabavica nudi labirint igraonicu, vlakić, tobogan Spužva Bob, pištolje te aparate za zabavu: simulatore vožnje, motore, hokej i klackalice.

UGOSTITELJSTVO TURISTHOTEL

Prigodna blagdanska ponuda, kuhano vino, čajevi, kobasice i slastice.

Šator na Poljani Šime Budinića – NAŠI MALI GUŠTI

Sajam Naši mali gušti održat će se od 12. do 18. prosinca  pod šatorom ispred crkve sv. Šime.

Nakon završetka sajma Naši mali gušti pokraj sv. Šime nastaviti će se u šatoru zabavni program uz ugostiteljske sadržaje od 19. prosinca do 31. prosinca 2014.

Poseban program po danima:

28. studenoga, petak, u 19 sati , održat će se koncert Biseri barokne glazbe, Ana Domančić (flauta) i Mario Penzar (orgulje), u Katedrali Sv. Stošije

29. studenoga, subota, u 18 sati –  Paljenje prve svijeće na Adventskom vijencu

29.11., 6., 13. i 20. 12.: paljenje svijeća na adventskom vijencu u 18 sati uz nastup crkvenih zborova na Trgu Petra Zoranića

6. prosinca, blagdan svetog Nikole: Kalelarga – Narodni trg – Forum, od 11 do 13 sati

13. prosinca, blagdan sv. Luce: Narodni trg – Kalelarga – Forum – Arsenal, od 11 do 13 sati

12. do18.. prosinca: “Naši mali gušti” – 9. izložba hrane, pića, delikatesnih proizvoda i suvenira u organizaciji Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Zadar na Poljani Šime Budinića

27. prosinca: tradicionalni Božićni koncert u katedrali sv. Stošije u 20 sati

31. prosinca: doček Nove 2015. godine

6. siječnja: Božićni koncert klapa u crkvi sv. Frane u 20 sati

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...