Cestitka_Uskrs

Prosvjed radnika INE i Imunološkog: “Odzvonit će i ovoj vladi!”

Radnici i sindikati INE u 10,30 sati danas će prosvjednim skupom’Danas INA, sutra Hrvatska’ pred zgradom Vlade RH ponovno upozoriti na stanje u toj kompaniji  i pozvati premijera Zorana Milanovića da se javno i jasno očituje o pitanju INE. Pridružili su im se i radnici Imunološkog zavoda koji ni nakon mjesec dana štrajka nisu primili četiri plaće.

Prije toga, oko 9.45 sati, radnici INE  počeli su se okupljati na Trgu Bana Jelačića nakon čega će Radićevom ulicom krenuli prema Markovom trgu.

Naoružani su transparentima s natpisima: ‘Odzvonit će i ovoj vladi’, ‘uvozno ne, hvala, imamo domaće’, ‘privatizacija je pljačka’, ‘plazma je blago RH, budite odgovorni’…

– INA, nekad ponos Hrvatske, sada se pretvara u mađarsko skladište – dignite glas i zaustavite uništavanje INE, za bolju budućnost naše djece. Ne dajmo da nas gaze oni koji nisu gradili INU, a sada je uništavaju, poručili su organizatori prosvjeda.

Sindikati ističu kako su se, u posljednje dvije godine, u više navrata obraćali premijeru dopisima i javnim apelima, glasno upozoravajući da se planskim zanemarivanjem i lošim upravljanjem INA-u sustavno uništava i svodi na podružnicu MOL grupe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...