Pupić Bakrač: “Glumi komesara!”; Nekić: “On je ordinarna baraba!”

HDZ-ov gradski pročelnik za odgoj i školstvo, Joso Nekić, ujedno i veliki prijatelj gradonačelnika Božidara Kalmete USKOK-ovo pokretanje istrage komentirao je kao samo još jedno u nizu političkih podmetanja aktualnom HDZ-ovom gradonačelniku.

– Ne vidim razloga da gradonačelnik daje ostavku na svoje radno mjesto. Potpuno sam uvjeren kako on za ništa od onog što mu se stavlja na teret nije kriv, odnosno da je nevin. U Zadru je opće poznata činjenica kako smo on i ja jako dobri prijatelji te pored profesionalnog odnosa s njim imam i jedan vid privatnog odnosa na račun kojeg ga poznajem puno bolje nego možda neki drugi. Upravo stoga mu dajem apsolutnu potporu u situaciji koja se sada događa, kao čovjek i kao prijatelj. Smatram da je ovaj cirkus oko gradonačelnika samo još jedan od načina kako odvući pažnju s onih bitnih gorućih problema kojih je u RH veliki broj. Država nam se raspada, politički oponenti u četiri godine nisu napravili apsolutno nikakav pomak na bolje za državu i njezine stanovnike, a mi se već mjesecima bavimo Božidarom Kalmetom. Dolaze važni izbori i treba odvući pozornost od cijele ove kaotične situacije u državi kako bi se ljudima skrenula pozornost na nešto drugo, a ne ono što je uistinu važno, oporavak i rast gospodarstva te boljitak svih građana. Ovo je očiti jeftini način prikupljanja političkih poena. Gradonačelnik Kalmeta ima moju apsolutnu profesionalnu i prijateljsku podršku, istaknuo je Nekić.

Iako smo nekoliko puta bezuspješno pokušavali doći do izjave predsjednice GO SDP-a, Sabine Glasovac, situaciju oko funkcioniranja Gradske uprave dok je gradonačelnik pod USKOK-ovom istragom prokomentirao je gradski vijećnik Akcije Mladih, Marko Pupić Bakrač.

– Kalmetinu ostavku na mjesto gradonačelnika sam zatražio još nakon uhićenja Nadana Vidoševića. Tada sam rekao da grad Zadar ne može biti taoc Božidara Kalmete, a to se upravo događa. Gradska uprava i grad Zadar uopće ne funkcioniraju. Povremeno tamo dođem zbog posla i očito je kako su tamo ljudi u depresiji, prestrašeni u iščekivanju. Smatram da mora dati ostavku na mjesto gradonačelnika, no s obzirom da se radi o “Božidaru, nemam pojma o ničemu, Kalmeti” on će se i dalje braniti na način “nemam pojma o ničemu” i neće dati ostavku. Vrlo je jasno da se radi o organiziranoj skupini koja je imala svoju glavu. A ta glava nije Zdravko Livaković niti Kalmetin vozač. Nadam se da će istraga biti dovedena do kraja. Naravno, sada to već postaje problem Tomislava Karamarka i cijelog HDZ-a, kojemu je Kalmeta kamen oko vrata. Ukoliko on sam ne ponudi ostavku, smatram da bi ga trebao smijeniti sam vrh njegove stranke. Taj potez bi bio logičan i politički korektan. Predsjednik HDZ-a Karamarko mora inzistirati na tome, jer će inače poslati krivu poruku svojim biračima, kazao je Pupić-Bakrač.

Izjavu Jose Nekića nazvao je smiješnom i potpuno nekompetentnom s obzirom na stanje u Gradskoj upravi.

– Ovo što radi i govori Joso Nekić nema veze sa zdravim razumom. Meni nije jasno kako jedna takva osoba uopće obnaša jednu takvu funkciju. On, glumi nekakavog pročelnika gradskog UO za školstvo, političkog komesara HDZ-a. Sve ovo što se dogodilo s dječjim zborom iz gimnazije “V. Nazora” kada su djeca pjevala na predizbornom skupu HDZ-a na Plovaniji, povezano je s njim, i da ima iti malo obraza taj čovjek ne bi više nikada riječ progovorio, a kamoli branio Kalmetu, istaknuo je Pupić Bakrač.

Ova izjava nimalo nije sjela pročelniku Nekiću koji je Pupić Bakraču poručio kako ga ovaj nivo rasprave niti mišljenja uopće ne zanimaju.

– Na uvrede Pupić Bakrača ne bih odgovarao jer on ništa ne zna nego samo vrijeđati druge ljude. Nevjerojatno je da upravo mene Pupić Bakrač naziva političkim komesarom, a svi smo svjedoci kako se upravo on u Gradskom vijeću ponaša kao ordinarna baraba, istaknuo je Nekić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...