Pupić Bakrač:”Spomenik Špini je spomenik Kalmetinoj gluposti! Za taj novac mogla se udomiti jedna obitelj u dvosobnom stanu s deset špina!”

Prošlo je pune četiri godine od kada je izbore u Mjesnom odboru Brodarica dobila Akcija mladih, uključujući njihova predsjednika Antu Rubešu. Kako su njihovi predstavnici istaknuli na današnjoj konferenciji za novinare, ovaj MO su proteklih godina u svim segmentima nastojali približiti građanima, odnosno stanarima s Brodarice, što bi zapravo i trebao biti cilj postojanja Mjesnih odbora. Osluškivati bilo svoga kvarta i učiniti sve da život u njemu bude što kvalitetniji. Naravno, da bi sve teklo kako treba, MO bi morali usko surađivati s Gradskom upravom no to na zadarskom području nije nimalo lagan posao, pogotovo kada se radi o političkim oponentima, iako bi svi trebali imati zajednički cilj, boljitak naših sugrađana. No o tom (ne)boljitku ćemo drugom prigodom.

Baba na Belafuži - ŠpinaDakle, u četiri godine mandata u ovom MO bila su vidljiva nastojanja njegovih predstavnika da unaprijede kvalitetu života, odnosno sadržaja u svim kvartovima koje ovaj MO obuhvaća. Tako su se osim brojnih zabavnih i kulturnih manifestacija, na ovom području održavale i pojedine humanitarne akcije, ali i radili važni infrastrukturni projekti. Jednako tako, ukazivalo se i tražilo odgovore zbog čega se odugovlači sa završetkom Centra Mocire, kao i traženje rješenja za najveću gradsku septičku jamu na otvorenom, tzv. “Barica”., itd. Njihova nastojanja su, kažu, između ostalog rezultirala izgradnjom CP Park, a uskoro I CP Maestral što je preduvjet za sekundarnu mrežu i rješenje tog velikog problema.

Članovi Akcije mladih smatraju kako HDZ-ova i SDP-ova garnitura na ovim izborima za prevlast u gradskim kvartovima igraju jako “prljavo”, na što je upozorio Rubeša ističući današnji rad bagera na spomeniku Špini četiri dana uoči izbora.

– Preko puta budućeg spomenika nalazi se Belafuža koja još nema kanalizacijsku mrežu, ali je gradska vlast zanemarila interese tih ljudi koji još plaćaju pražnjenje crnih jama, ali i sve komunalne naknade. Umjesto da se o tome vodi računa, oni su danas, uoči kvartovskih izbora i po kiši, poslali bagere za radove na spomeniku, što je jako prozirno, zaključio je Rubeša.

Gradski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač istaknuo je kako su s obzirom na sve što se događalo posebno u posljednje vrijeme liste Akcije mladih na Brodarici, Novom Bokanjcu, Ričinama, Bilom Brigu, Višnjiku i Petrčanima herojske liste, jer su upravo na njima ljudi, kako je istaknuo, koji su stavili na kocku sigurnost i egzistenciju sebe, ali i svojih najbližih.

– Oni odolijevaju i spremni su odoljeti svim pritiscima. Napokon građani imaju šansu glasovati za one koji će zastupati direktno njih, njihove interese, interese svoga kvarta, a ne interese kojekakvih partija,  naglasio je Pupić Bakrač.

Smatra kako su MO pod kontrolom HDZ-a i SDP-a zapravo političke podružnice bez ikakve funkcije koji su izgubili svaki smisao i svrhu.

Marko Pupić Bakrač– Ogledni primjer kako treba funkcionirati Mjesni odbor jest Brodarica gdje je ostvarena interakcija između građana, posebno mladih i predstavnika MO, za razliku od MO koji su pod kontrolom HDZ-a i SDP-a u doslovnom smislu te riječi. Njihovi predstavnici idu po mišljenja i naputke u svoje partijske središnjice. To su političke podružnice bez ikakve funkcije. Takvi odbori izgubili su svaki smisao i svrhu. Klasičan primjer kako se gradska uprava tj. HDZ-ova partija odnosi prema Mjesnim odborima je izgradnja spomenika Špini na Belafuži. Pri donošenju odluke zaobišao se MO, odnosno uopće se nije tražilo mišljenje istog. Prvotna cijena tog spomenika trebala je iznositi oko 700.000 kuna pa je smanjena na i dalje vrtoglavih oko 600.000 kuna. U ovoj situaciji takva investicija se protivi zdravom razumu. Za taj novac mogla se udomiti jedna obitelj u dvosobnom stanu s deset špina. Ovo eventualno suludo bacanje novca može biti samo još jedan u nizu spomenika ljudskoj, bolje rečeno Kalmetinoj gluposti. Budući da su Kalmetina obećanja nenaplativa valuta, a ovaj projekt sa finacijskog gledišta totalno sulud pitanje je hoće li se uopće dovršiti. Jedina svrha cijele ove priče je pokušaj konfrontacje stanovnika zbog nadolazećih izbora za MO. Kao što vidite partije cilj obnašanja vlasti tj raspodjele plijena pokušavaju ostvariti čak i na nivou MO ne birajući sredstva, bez obzira na cijenu. Zbog toga ću ovom prilikom podržati i sve nezavisne liste a posebno NL Enija Meštrovića na Bokanjcu, NL Ante Jurišića u Jazinama II i NL Tereze Vitali na Poluotoku, istaknuo je Pupić Bakrač.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...