Razvojačeni branitelj pita Kalmetu može li se s 1.600 kuna primanja preživjeti!

Još u travnju prošle godine po prvi put su se Zadrani koji su oko podneva ispijali kavu na glavnom gradskom trgu, upoznali s umirovljenim braniteljem Draženom Sabljakom koji je satima s transparentom u ruci mirno prosvjedovao ispred zgrade Gradske uprave. Sabljak je tada dva dana za redom prosvjedovao na Narodnom trgu među stolovima držeći u ruci improvizirani transparent s natpisom: “Gospodine Zvone (tadašnji gradonačelnik): Je l’ stvarno multipla skleroza nije neka bolest, kako mi vaše riječi prenosi pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb?” Nakon upornih sati i sati stajanja ispred zgrade Gradske uprave u jednom trenutku vidno uznemiren mu je prišao pročelnik gradskog Ureda za zdravstvo i socijalnu skrb Mario Pešut koji je sve iznenadio svojim postupkom na način da se prosvjedniku unio u lice, nešto promrmljao, istrgnuo mu transparent, polomio ga i odnio u zgradu Gradske uprave.

Sabljak je nakon toga još u nekoliko navrata na sličan način pokušavao skrenuti pažnju na sebe, no očito neuspješno, jer se opet jutros pojavio na Narodnom trgu s natpisom na kojem je glasilo ” Gradonačelniče, jel’ moguće  s 1.600 kuna mjesečnog prihoda s kojima raspolaže moja četveročlana obitelj 8supruga je obolila od multiple skleroze) preživit u podstanarskom stanu kojeg najam iznosi 2.600 kuna. Obećavali ste pomoć, kao i vaš pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb, koji mi je prije par dana zaprijetio riječima –  Sabljak, dobit ćeš po p…i!”

Podsjetimo, Sabljak je razvojačeni branitelj koji je iz Banije doselio u Zadar. Ima bolesnu suprugu te je zatražio pomoć od Grada u plaćanju podstanarstva. Međutim, u Gradskoj upravi htjeli su pomoći, no nisu se uspjeli usuglasiti oko načina kako zakonski provesti traženu pomoć. Sabljak se zbog toga tada odlučio na miran prosvjed.

S obzirom da je završilo radno vrijeme Gradske uprave do izjave gradonačelnika i Marija Pešuta nismo uspjeli doći, a prema svemu sudeći ovoj priči se još tako brzo ne nazire kraj, jer bi ovaj Sabljakov transparent s identičnim tekstom mogla nositi većina stanovništva grada Zadra, a Grad bi  bio obvezan tada pomoći svima u borbi za preživljavanje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...