Tatjana Dragović za treće dijete zatražila pomoć od 56 tisuća kn od grada Zagreba

Tatjana Tanja Dragović, kako saznajemo iz pouzdanih izvora, predala je zahtjev Gradu za novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta, kao i za jednokratnu pomoć od 2362 kune od države.

S obzirom na to da je bivša 36-godišnja manekenka 1. listopada rodila kćerkicu Luce, a to joj je treće dijete, Tanja Dragović ima pravo na iznos od 54 tisuće kuna, kao i svi drugi roditelji u Zagrebu s troje djece bez obzira na njihovo imovinsko stanje.

Taj iznos, čija je visina određena 1. srpnja 2011., Tanji će biti isplaćen ako joj, naravno zahtjev bude odobren, u jednakim godišnjim obrocima tijekom šest kalendarskih godina i ako se ne preseli u drugi grad dok se pomoć ne isplati u cijelosti.

Bivša supruga teniskog asa Gorana Ivaniševića, s kojim ima dvoje djece – 7-godišnjeg sina Emanuela i 11-godišnju kćer Amber Mariju – treće dijete u vezi sa 24-godišnjim Vlahom Arbulićem, djevojčicu Luce, rodila je u privatnoj poliklinici Podobnik. Prvo dvoje rodila je u u Münchenu, pa je htjela i Luce, no kako se malena požurila na svijet, nije bilo druge nego da je rodi u Zagrebu. Cijena poroda carskim rezom u poliklinici Podobnik inače se kreće oko 20 tisuća kuna.

Brzo se oporavila, pa je već 20-ak dana nakon poroda s Goranom Ivaniševićem, s kojim je ostala u iznimno dobrim odnosima, otputovala na vikend u Italiju.

Boravili su tamo tri dana, Ivanišević na ATP Champions Touru, a Tanja Dragović navodno u šopingu u Milanu i Genovi, usputno se opuštajući i obnavljajući garderobu.

Njezin dečko Vlaho Arbulić, inače maneken i student iz Dubrovnika s kojim sada živi u stanu u strogom centru Zagreba, u Dalmatinskoj ulici, koji je Ivanišević prepisao na Tatjanu Dragović, ostao je, kako se pisalo u medijima, čuvati kćerkicu.

Do komentara Tanje Dragović jučer nismo uspjeli doći, no iako će neki ironično primijetiti da njoj, s obzirom na lifestyle, ta pomoć vjerojatno nije nužna, nedvojbeno na nju ima zakonsko pravo koje joj nitko ne može oduzeti. A to pravo ili barem njemu slična iskoristili su i drugi, i to ne samo u Hrvatskoj.

Želeći dati pozitivan primjer očevima u Velikoj Britaniji, princ William postao je prvi otac iz britanske kraljevske obitelji koji je odlučio koristiti porodiljni dopust. Iskoristio je dva tjedna plaćenog dopusta da bi se zbližio s prvorođenim sinčićem princomGeorgeom od Cambridgea, kojeg je njegova supruga Kate Middleton, sada vojvotkinja od Cambridgea, rodila u srpnju prošle godine. Učinit će to vjerojatno i sada, jer mu je supruga ponovno trudna.

Prema obiteljskom zakonu uvedenom u Velikoj Britaniji 2003. s namjerom da pomognu mladim obiteljima, osigurano je prvih šest tjedana porodiljne naknade u iznosu od 90 posto plaće, a nakon tog razdoblja ona pada svima na 137 engleskih funti u naredna 33 mjeseca. S obzirom na to da je princ William u službi države, njegovu porodiljnu naknadu platili su porezni obveznici. To nije bila jedina pomoć koju je kraljevski par primio, a jedna je stigla čak iz Finske.

U toj skandinavskoj državi još od 1949. godine novopečene majke primaju ogroman paket prepun potrepština za dijete, od pelena, benkica, jaknica, preko vreće za spavanje i kozmetike, do ilustrirane knjige s uputama mladim roditeljima. Finska vlada poslala je takav paket kao simboličan poklon Kate i Williamu, bez obzira na njihov kraljevski status i na to što njihova ekonomija odlično stoji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...