Tudor uoči Zadra: “Svi znamo Ćiru. Svaki trening je pritisak, ne utakmica”

Hajdukov trener Igor Tudor održao je jučer konferenciju za medije uoči utakmice protiv Zadra danas na Stanovima u 19 sati. Dva mjeseca Bijeli ne znaju za poraz, u rujnu i listopadu ostvarili su četiri pobjede i četiri remija pa niz uspjeha žele nastaviti u Zadru.

Ne analiziram  niti zbrajam brojke, ne bavim se statistikom. Više se bavim konkretnim stvarima vezanim za teren. Nekako je vaš dio posla da zbrajate i oduzimate, obratio se Tudor novinarima. Na licu mu se primjetio osmijeh, dodao je kako je sretan zbog povratka glasnogovornika Ante Bilića u klub. Nakon toga je ponovio zadovoljstvo što je Hajduk ušao u četvrtfinale Kupa te se okrenuo današnjoj utakmici protiv momčadi koju vodi legendarni Miroslav Blažević.

Svi znamo tko je Ćiro, sve najbolje o njemu, jedan je od najvećih trenera na ovim prostorima. Čast je biti nasuprot, osjećaj je neobičan, Ćiro je trenerska legenda, istaknuo je Tudor. Upitali su ga novinari vidi li jednog dana sebe na klupi s 80 godina života.

Hm, teško  je reći, teško mi je dobaciti do tu. Sigurno je to  strast koja uđe u čovjeka i pokazuje se na ljudima koji treniraju i dobri su u tim godinama – Čiro je u Zadru krenuo s tri uzastopne pobjede, ali nakon toga momčad sa Stanova ušla je u veliku krizu. Tudor u tome vidi motiv za domaćine.

Sigurno će biti dodatno mobilizirani zbog loše serije, a ne treba ni govoriti koliko žele pobjedu protiv Hajduka. Očekujem od moje momčadi da bude maksimalno unutra, stalno govorim kako je jedini isptavan način da na svakoj utakmici budemo na najvišoj razini koncentracije. Nekog pritiska nema, na svakom je treningu pritisak, a ne na utakmici, poručio je Hajdukov trener.

Atmosfera je u Zadru uvijek domaćinska za Hajduk,  jasno da je i zbog toga cilj pobjeda. – Bod me ne bi zadovoljio. Imamo nekih problema u veznom redu, trojica ili četvorica igrača su načeti ili tek oporavljeni pa ćemo morati dobro izbalansirati sastav.

Da neki počnu , a neki uđu s klupe. Sigurno je da Maglica neće igrati, obnovio je ozljedu zgloba u Novigradu, nema ni Malokua, zaključio je Tudor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...