U cijeloj će se državi naoblačiti, a zatim slijede kiša i snijeg

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u ponedjeljak se na Jadranu očekuje pretežno sunčano, na sjevernom dijelu povremeno s umjerenom naoblakom. U većem dijelu unutrašnjosti bit će oblačno i maglovito, ali se očekuju i sunčana razdoblja, osobito u gorju te u Slavoniji i Baranji.

Vjetar slab, na Jadranu ujutro slaba bura, a tijekom dana mjestimice umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 2, na Jadranu između 5 i 10, a najviša dnevna od 4 do 9, na Jadranu između 14 i 18 stupnjeva.

U nastavku tjedna zadržat će se stabilno vrijeme. U kopnenom području većinom magla ili niski oblaci, a sredinom dana i poslijepodne samo mjestimice sunčana razdoblja. Na Jadranu i u višem gorju pretežno sunčano. Vjetar slab, na otvorenom moru do umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura bez znatnije promjene.
Ipak, prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, krajem tjedna bi trebalo doći do naoblačenja i kiše, koje će biti u gotovo cijeloj zemlji.

S obzirom da će temperature zraka biti u padu, ponegdje bi moglo biti i snijega.Bijele su pahulje najizglednije u četvrtak, a zasad su najavljene u Gorskom kotaru i Lici, ali i na području Banovine te zapadne Slavonije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...