Učenici Medicinske škole besplatno mjerili tlak i razinu šećera u krvi

Na Narodnom trgu u vremenu od 9 do 12 sati svo doprinos obilježavanju Dana grada Zadra i blagdana sv. Krševana dali su i učenici i profesori Medicinske škole Ante Kuzmanića te članovi Dijabetičke udruge Zadar u humanoj akciji u kojoj su za sve naše sugrađane i njihove goste organizirali i proveli akciju besplatnog mjerenja krvnog tlaka i razine šećera u krvi.

Činjenica je kako Više od sedam tisuća osoba na području Zadarske županije boluje od nekog tipa dijabetesa, a najveći ih je broj upravo iz Zadra. Podatak koji zastrašuje je da mnogi od njih, koji su u tzv. predijabetičarskoj fazi, uopće ne znaju da boluju. Stoga su ovakve akcije uvijek dobro došle.

– U vremenu od 9 do oko 11 sati obradili smo sigurno oko 250 ljudi, a ta brojka se do 12 sati još povećala s obzirom da je bio i veći priliv ljudi na Narodni trg u tom vremenu. Osim krvnog tlaka mjerili smo i razinu glukoze u krvi, a akciji su se odazvali najviše naši sugrađani starije i srednje životne dobi, kazale su Lucija Grbić i Ivana Lapčić, profesorice stručnih predmeta u Medicinskoj školi Ante Kuzmanića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...