Vatra sinoć zapalila zadarski Arsenal

Nakon prošlogodišnjeg EP albuma “VT” i izuzetnog uspjeha remakea pjesme “Bilo je dobro dok je trajalo (EP version)” koja je devet mjeseci provela na HR TOP 40 najvrćenijih domaćih singlova, Vatra trenutačno priprema svoj sedmi studijski album čiji izlazak očekujemo krajem godine. Uz novi materijal ove godine obilježavaju i 15 godina postojanja na domaćoj glazbenoj sceni, a obljetnicu slave koncertnom turnejom.

Između brojnih koncerata na kojima promoviraju aktualni singl “Saturn” te obilježavaju 15. godišnjicu postojanja, grupa Vatra sinoć je nastupila i u zadarskom Arsenalu dok ih večeras čeka koncert u Šibeniku. “Saturn” je, nakon “Tanga”, drugi singl kojim bend najavljuje svoj novi album. Autor glazbe i teksta je Ivan Dečak.

Iako je “Tango”  najemitiraniji domaći singl koji je čvrsto, 28 tjedana, stajao na prvom mjestu nacionalne HR TOP 40 liste, ekipa iz Vatre nada se kako će i novi singl “Saturn” ostvariti zavidni uspjeh “Tanga.”

Uz pjesme s aktualnog albuma, te dosadašnje hitove, Vatra je odsvirala i nekoliko pjesama koje se dosada nisu nalazile na set listama, čime su razveselili dugogodišnje obožavatelje. Svojim su obožavateljima servirali oko sat i pol izvanredne energične svirke u kojoj je začudo intenzivno sudjelovala toliko “kritična” i pasivna zadarska publika. Ovom prigodom frontmen grupe Vatra, Ivan Dečak pokazao je da osim dobrih pjesama i vokalnih sposobnosti na jednom koncertu treba imati karizmu te biti i dobar animator kako bi se uspostavio prisan odnos s publikom koja to zna cijeniti, što su sinoć potvrdili i brojni okupljeni dobro raspoloženi i rasplesani Zadrani.

Osim “Saturna” i “Tanga”, koji je izazvao sveopću euforiju u Arsenalu, Dečak i ekipa izveli su i svima dobro poznate hitove “Bilo je dobro dok je trajalo” i “Vrati se” koji se nalaze na njihovom albumu prvijencu. Osim navedenih hitova na ovom izvanrednom koncertu odsvirani su i “Tremolo”, “Ima li budnih”,  “Eskim”, “Svjetla i sirene”, itd.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...