Povodom proslave dana Grada Zadra

Večer plesne minijature u Hrvatskom narodnom kazalištu

Antena Zadar / Zara PIX
Tamni način

U petak, 21. studenoga s početkom u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu održat će se Večer plesne minijature, scenski projekt u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla i HNK Zadar.

Ples je univerzalni jezik koji ne poznaje kulturne ni nacionalne granice. Ples je govor tijela, umijeće i umjetnost kojoj je čovjek i autor i sredstvo i samo umjetničko djelo. Večer plesne minijature je okupljanje i promocija zadarske plesne scene, a povod je pružila proslava Dana Grada Zadra. Bogata i stilski raznolika plesna scena godinama privlači pažnju struke i publike. Ovim projektom dotaknut je također i prikaz djelovanja i koristi amaterske kulture u razvoju umjetnosti i profesionalizacije. U poslijednje vrijeme ansambli, grupe i udruge sve više se vezuju samo za vlastite predstave i projekte, dok je publika isključivo rodbinski vezana uz sudionike predstava. Projektom Večer plesne minijature organizatori su htjeli okupiti sve sudionike koji su trenutno aktivni na kulturnoj sceni, i na taj način početi vraćati relevantnu plesnu publiku u kazalište.

U sklopu programa Večeri plesne minijature biti će prikazana samo zrela ostvarenja u formi plesne minijature, dok produkcije koje broje velik broj djece u izvedbi, ostavili smo matičnim ansamblima za prigodne programe. Dugogodišnja plesna tradicija u Zadru rezultirala je ovogodišnjim programom u kome će nastupiti: Plesno–kazališna udruga Zalet, Baletna udruga Pirueta, Plesna udruga Gesta, Plesna udruga U pokretu, CircoArt–udruga za scensku umjetnost, Zadaraski plesni ansambl i naše sugrađanke, istovremeno i gošće: Matea Bilosnić i Josipa Štulić.

Da bi se pokrili troškovi programa prodavat će se ulaznice na blagajni kazališta po simboličnoj cijeni od 20 kn.

 

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar