Večer plesne minijature u Hrvatskom narodnom kazalištu

U petak, 21. studenoga s početkom u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu održat će se Večer plesne minijature, scenski projekt u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla i HNK Zadar.

Ples je univerzalni jezik koji ne poznaje kulturne ni nacionalne granice. Ples je govor tijela, umijeće i umjetnost kojoj je čovjek i autor i sredstvo i samo umjetničko djelo. Večer plesne minijature je okupljanje i promocija zadarske plesne scene, a povod je pružila proslava Dana Grada Zadra. Bogata i stilski raznolika plesna scena godinama privlači pažnju struke i publike. Ovim projektom dotaknut je također i prikaz djelovanja i koristi amaterske kulture u razvoju umjetnosti i profesionalizacije. U poslijednje vrijeme ansambli, grupe i udruge sve više se vezuju samo za vlastite predstave i projekte, dok je publika isključivo rodbinski vezana uz sudionike predstava. Projektom Večer plesne minijature organizatori su htjeli okupiti sve sudionike koji su trenutno aktivni na kulturnoj sceni, i na taj način početi vraćati relevantnu plesnu publiku u kazalište.

U sklopu programa Večeri plesne minijature biti će prikazana samo zrela ostvarenja u formi plesne minijature, dok produkcije koje broje velik broj djece u izvedbi, ostavili smo matičnim ansamblima za prigodne programe. Dugogodišnja plesna tradicija u Zadru rezultirala je ovogodišnjim programom u kome će nastupiti: Plesno–kazališna udruga Zalet, Baletna udruga Pirueta, Plesna udruga Gesta, Plesna udruga U pokretu, CircoArt–udruga za scensku umjetnost, Zadaraski plesni ansambl i naše sugrađanke, istovremeno i gošće: Matea Bilosnić i Josipa Štulić.

Da bi se pokrili troškovi programa prodavat će se ulaznice na blagajni kazališta po simboličnoj cijeni od 20 kn.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...