Vrijeme je za jazz: Matija Dedić i Vesna Pisarović danas u Zadru

Svi ljubitelji jazz-a imat će rijetku prigodu danas, odnosno u petak, 7. studenoga u Svečanoj dvorani Sveučilišta uživati na koncertu pijanista Matije Dedića i pjevačice Vesne Pisarović.

Dvoje vrsnih jazzera u svom  novom projektu propituju i obrađuju povijest i oblike jazza, bluesa i rock&rolla,  ali koketiraju i sa tradicionalnim glazbenim izričajima. Povezujući raznovrsne glazbene smjerove s originalnom interpretacijom, u njima nalaze nova značenja, kao i nagovještaj novih glazbenih oblika.

Interpretacija jasno ističe tri osnovne dimenzije pjesama: glas, jezik i emocije, čime pjevačica Vesna Pisarović klasičnom jazz repertoaru daje potpuno novi život. Glazbeni sugovornik je pijanist Matija Dedić, jedan od najistaknutijih glazbenika hrvatske jazz scene s dugogodišnjim osobnim i profesionalnim iskustvom ispreplitanja i istraživanja različitih stilova glazbe.

Zadržavajući intimnu atmosferu, njihovi iznijansirani glazbeni vokabulari i dinamični glazbeni dijalozi odvode publiku na zanimljiv put od jazz standarda Theloniusa Monka, preko sefardskih napjeva do bluesa i rock&rolla.

Početak koncerta je u 20 sati, a cijena ulaznice 50 kuna, a mogu se nabaviti na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 i od 18 do 20 sati te na mjestu održavanja koncerta sat vremena prije početka programa.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...