Crkva odlučna u svojoj namjeri: “Zabranite Xmas jer to vrijeđa nas vjernike!”

Božić se na engleskom piše Christmas i zato je nedopustivo da na javnim mjestima u Zagrebu stoji Xmas. Time se iz Božića izbacuje Krist, a to je nedopustivo jer vrijeđa nas vjernike. Trenutno provjeravamo okolnosti i za dan ili dva donijet ćemo odluku krećemo li u javnu akciju protiv upotrebe Xmasa i takvog omalovažavanja Božića.

Izjavio je to za Jutarnji list Vice John Batarelo, predsjednik katoličke udruge Vigilare, i tako najavio crkvenu akciju kojom će pokušati izbaciti skraćenu englesku verziju riječi Božić s ulica i trgova u Hrvatskoj. Vice Batarelo spada među rodonačelnike konzervativne revolucije u Hrvatskoj. Postao je poznat kada je s nekoliko istomišljenika prije dvije godine pokrenuo pobunu protiv uvođenja seksualnog odgoja u školama.

Batarelo je bio i jedan od glavnih pobornika prošlogodišnjeg referenduma inicijative U ime obiteljikojim je u Ustav ubačena odredba kako je brak isključivo zajednica žene i muškarca.

Prošle godine u ovo doba optužio je i telekomunikacijsku tvrtku Tele2 zbog reklame s ovcom Gregorom u crkvi. Iz Vigilarea su pokrenuli kampanju zbog, kako su ustvrdili, degutantnoga vrijeđanja i svetogrđa. “Time ste i u Hrvatskoj postali dio liberalne izrugujuće mašinerije koja pogrđuje i ismijava životne vrijednosti i osjećaje mnogih”, naveli su u akciji protiv reklame teleoperatera. I Batarelo je uspio jer je Tele2 povukao spornu reklamu.

Nedavno je sličnu sudbinu doživio lanac obuće Shooster, nakon što su ih Batarelo i istomišljenici napali zbog “odvratne reklame kojom ne postavljate urbane trendove, već ponižavate dostojanstvo žene i muškarca, a našu djecu izlažete hiperseksualizaciji”. Upravo je to pisalo u pozivu vjernicima na bojkot Shoostera.

Nekoliko dana kasnije i Shooster je povukao reklamu koja je iritirala Batarela i članove njegove udruge. Sada je na redu i blagdanska revijalizacija Božića, koja za katoličke konzervativce predstavlja izrugivanje Isusu Kristu.

Vigilare je udruga kojoj je cilj, kako tvrde, promicati izvorni identitet braka i značenjaobitelji koja je bračna zajednica između muškarca i žene u kojoj se podižu djeca. A drugi cilj je “tražiti pristojnost u javnim glasilima bez ponižavanja dostojanstva čovjeka u skladu s vrijednostima hrvatske uljudbene tradicije”. Izgleda kako u tu bogohuliju spada i Xmas.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...