AM podnijela kaznenu prijavu zbog manipulacije mandata Dragana Ranja

Akcija mladih predala je zahtjev za pokretanje Kaznenog postupka zbog kupoprodaje vijećničkog mandata Dragana Ranja (SDP) u MO Brodarica na adresu glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, PU zadarske i ŽDO-a Zadar. Na žalost, ističu, kako u slučaju Renate Peroš takva istraga nikad nije provedena, rezultat čega je stalno ponavljanje povijesti. Na ovakav način pokušavaju stati na kraj takvim stvarima koje udaraju na temelje demokracije napokon stati na kraj, ističu u svom priopćenju kojeg prenosimo u cijelosti.

Dana 16. studenoga 2014. godine održani su izbori za članove vijeća mjesnih odbora Grada Zadra. Na izborima za vijeće mjesnog odbora Brodarica po broju glasova pobjedila je Akcija mladih koja je dobila 4 vijećnika isto kao i HDZ dok je SDP dobio jedog vijećnika- Dragana Ranja. Iste večeri od strane HDZ-a tj. Petra Špike krenuli su pozivi sa ponudama prema Draganju Ranju. Pošto se Dragan Ranj nalazio te večeri u prostorijama SDP-a tim pozivima i razgovorima svjedočilo je i nekoliko SDP-ovaca. Prema njihovim iskazima poziva je bilo preko 10. Idućih dana Dragan Ranj se intenzivno i otvoreno družio sa Petrom Špikom po kafićima u ulici Put Petrića. U međuvremenu je postignut dogovor između AM i SDP-a oko konstituiranja mjesnog odbora Brodarica te je u tom smislu potpisan i sporazum. Sa svim tim činjenicama bio je upoznat i Draganj Ranj koji je i aktivno sudjelovao na jednom od sastanaka.

Međutim na konstituirajućoj sjednici vijeća mjesnog odbora Brodarica održanoj 18. prosinca 2014 godine Dragan Ranj izigrao potpisani sporazum. Na tajnom glasovanju svi HDZ-ovi vijećnici su glasovali za Dragana Ranja kao predsjednika vijeća M.O Brodarica. Sasvim je jasno da oni ne bi dali glas Draganu Ranju , pogotovo ne svi jednoobrazno bez pakta, odnosno dogovora ispod stola između Dragana Ranja i Petra Špike tj. HDZ-a. Nakon tog incidenta Dragan Ranj je izbrisan iz članstva SDP-a.

Dragan Ranj je potpredsjednik županijske skupštine odnosno najvišerangirani oporbeni vijećnik u skupštini. Sama ta činjenica govori koliko je visoko kotirao Dragan Ranj u stranačkoj nomenklaturi. Mjesni odbori nemaju nikakvu ingerenciju u odlučivanju. Njihova funkcija je više savjetodavne naravi. Dakle Dragan Ranj je žrtvovao članstvo u SDP-u i mjesto potpredsjednika županijske skupštine kako bi preuzeo funkciju predsjednika M.O Brodarica koja je formalne naravi. Više je nego očigledno da se tu ne radi o političkim motivima nego su posrijedi neki sasvim drugi motivi.

Zbog našeg javnog djelovanja i ukazivanja na pljačku i kriminal HDZ-ovih dužnosnika uvezanih sa lokalnim moćnicima stalna smo meta napada najniže moguće vrste. Ne biraju se sredstva i načini u obračunavanju sa nama. Ovaj čin preotimanja mjesnog odbora nedemokratskim metodama samo je još jedan od oblika vendete prema AM i njezinim simpatizerima koji su među ostalim organizirali impozantan kulturni, sportski život i druženja, posebno mlađe populacije na području M.O Brodarica.

U Zadru je postala učestala praksa krasti izbore i kupovati vijećnike. Molimo Vas da pokrenete institucije pravne države i tome napokon stanete na kraj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...