Animatori malim bolesnicima u OB Zadar donose svijet igre, smijeha i radosti

Četvrta humana akcija “Dalmalino uveseljava djecu!”, koju organizira Dječji klub Dalmalino u Općoj bolnici Zadar na Odjelu za pedijatriju održat će se sutra, 12. prosinca 2014. s početkom u 11 sati. Pridružiti će im se Kazalište lutaka Zadar, Zadarska plesna udruga Tornadele, ŠPK Studio1 i animatori Dječje igraonice Zazu iz Zadra donoseći na dječji odjel svijet igre, smijeha i radosti.

Krajem 2009.godine Dalmalino je započeo s redovitim programom na odjelu Pedijatrije KBC – Split te ovu plemenitu akciju proširio i na druge bolničke centre u RH ( Rijeka, Zagreb, Šibenik i Varaždin). Cilj je humanizacija boravka djece koja se liječe u bolnici, promicanje i provođenje vrijednosti usmjerene općem javnom dobru i potrebama zajednice.

Program traje 60 do 90 minuta, što ovisi o veličini, broju djece i uvjetima Klinika za dječje bolesti ili Odjela za djecu pojedinog centra.

– Malenim bolesnicima koji su hospitalizirani i liječe se u pojedinim klinikama i bolnicama u maštovitoj igri i zabavi pridružiti će se Dalmalino – animatori i suradnici, a radi socijalizacije uključujemo članove plesnih klubova i druge mlade talente. Akcija pridonosi razvoju civilnog društva kroz poboljšanje zdravlja djece i mladih, uvjeta odrastanja i zaštitu obitelji, potiče razvoj volonterskog rada, te svoje aktivnosti vezuje uz projekte: Grad – prijatelji djece i Za osmjeh djeteta u bolnici. Cilj projekta je humanizacija boravka djece koja se liječe u bolnici, promicanje i provođenje vrijednosti usmjerene općem javnom dobru i potrebama zajednice. U programima u prostorima bolničkih igraonica u zabavno-edukativnim aktivnostima sudjeluju djeca u dobi do 18 godina. Projekt aktivno uključuje i roditelje, doktore, medicinsko osoblje, mlade volontere, studente i djelatnike iz obrazovnog sustava i sustava socijalne skrbi, istaknuo je Zoran Vrsalović, predsjednik Udruge i koordinator projekta.

Dječji klub Dalmalino kroz ovaj projekt inicira niz aktivnosti s ciljem mobilizacije državnih i lokalnih institucija te organizacija civilnog društva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...