Ante Rubeša nazvao HDZ-ovce lopovima, Pešut ga nazvao luđakom, SDP napustio vijećnicu!

Nakon što je Ante Rubeša za govornicom u gradskoj vijećnici postavio pitanje zašto je tek prije nekoliko dana dobio odgovor na pitanje s 8.  sjednice GV-a od 9. svibnja ove godine, vezano uz upit što se dogodilo s nestalim skalama s povijesnih bedema u vrijeme kada su Nasadi sređivali nered u javnom prostoru, odnosno zelenilo, jer su  postojale relevantne činjenice koje su ukazivale kako su nestale u privatnim rukama  te istaknuo kako u dostavljenom materijalu nije dobio nikakav odgovor što se  s istima dogodilo te što se poduzelo da ih se pronađe te je stoga postavio pitanje da li se gradonačelnika Kalmetu onda može prijaviti za pljačku kulturne baštine. Nakon toga je, kako je rekao, recitirao haiku, usred kojeg mu je isključen mikrofon za govornicom, jer se u njemu osvrnuo na, kako je rekao, “HDZ-ovu kupnju oporbenih vijećnika” te na “nakaradne moralne vertikale” koje nam vode grad.

– Poštovani lopovi, dobro došli na predizborni skup Akcije mladih,  okupili smo se danas kako bi odali počast moralnim nakazama Daganu Ranju i Petru Špiki, koji nas vraćaju u davnu 2001. godinu kada e pojam moralna nakaza postao lik i djelo u Renati Peroš. Osobno mislim da je i ova vaša fašistička mladež dobro potkovana nemoralom, jer što možeš naučiti od  onih koji više puta bojaju jedne te iste tunele, koji se u Zadru vote Fiat Unom, a u Lihtenštajnu imaju parkirani Maybach u garaži, koji svečane sjednice pretvaraju u predizborne skupove, koji steknu bogatstvo obavljajući abortuse, a danas su žestoki protivnici istog, koji varaju ženu s ljubavnicom, a  onda ljubavnicu sa ženom i na kraju dobiju crkveni razvod. Od takvih idola možeš naučiti kako biti rob, kako opljačkati svog bližnjeg, kako izigrati demokraciju. Sve ovo se dogodilo u prvo oslobođenom MO Brodarica. I nemojte misliti da je ovo kraj jer kako kaže narod “oteto, prokleto”, a u onoj svetoj knjizi piše “osveta će biti moja”, kaže Gospodin. I da, vikao sam neki dan tu ispred da ste fašisti. Priznajem, prevario sam se. Vi ste Rimljani koji su pribili Isusa na križ kako i vi pribijate hrvatski narod na prosjački štap. Lopovi!, glasio je Rubešin haiku za govornicom, na kojoj su mu na samom početku isključili mikrofon kako se ne bi čulo što govori.

Nakon ovoga, pročelnik gradskog UO za socijalnu skrb i zdravstvo, Mario Pešut viknuo je kako je Rubeši mjesto u ludnici, što je izazvalo oštre komentare ostalih oporbenih vijećnika, koji su tražili jednake  mjere i za pročelnika Pešuta kao i za vijećnika Rubešu. Oporbeni vijećnici smatraju kako se morao dopustiti govor Rubeši jer istim nije radio nikakve incidente. Mnogi su u vijećnici ovaj postupak gašenja mikrofona nazvali sumrakom demokracije.

Nakon što su vijećnici  oporbe napustili Vijećnicu, ipak su se nakon nekog vremena vratili na sjednicu.

Kalmeta je istaknuo kako sporne skale s početka priče nisu kulturna baština.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...