Božić u Arsenalu uz koncert klape Intrade i Tomislava Bralića

I ove godine zadarski klub Arsenal nastavlja tradiciju s božićnim koncertom Tomislava Bralića i klape Intrade, za koji će se, vjerujemo, i ovaj put tražiti karta više. Ulaznice po cijeni od 100 kuna za parter te po 200 kuna za galeriju Armory, za ovaj božićni spektakl, u prodaji su u putničkoj agenciji Aquarius i klubu Arsenal.

Nastup najpopularnije zadarske klape, jedine klape koja je osvojila Splitski festival i jednog od najpopularnijih hrvatskih pjevača nastavak je niza izvrsno posjećenih koncerata u klubu Arsenal.

Prije božićnog koncerta u svom Zadru ove godine će Tomislav Bralić i klapa Intrade svoj tradicionalni prosinački koncert u Zagrebu otpjevati čak tri puta zbog velikog interesa. Neki se već šale da se jedan koncert pretvorio u “Tjedan Tomislava Bralića i klape Intrade u Lisinskom!”

Prvi koncert koji se tradicionalno održava na 6. prosinca rasprodan je, no u rekordnom roku rasprodan je i drugi koncert predviđen samo dan kasnije na 7. prosinca. Zbog velike zainteresiranosti najavljen je i treći koncert za 11. prosinca za sve one koji su ostali bez ulaznica za prva dva koncerta. Gost na koncertu bit će Tedi Spalato. Oni koji propuste sva tri dobro došli su u Zadar, 25. prosinca.

I ove godine klub Arsenal se potrudio na najbolji mogući način Zadranima i njihovim gostima zaželjeli sretan Božić i Novu godinu, a ima li boljeg načina nego učiniti to koncertom Tomislava Bralića i klape Intrade koji nam pjesmom uvijek vraćaju neka zaboravljena vremena, običaje, ljude, ljubav i sve to “umiveno” našim prekrasnim morem i mirisom lavande i smilja.

Vjerujemo kako je posljednji album “Sritan čovik” izvrstan odabir pjesama Tomislava Bralića i klape Intrade za ovogodišnju božićnu večer, jer obuhvaća sva duhovna stanja čovjeka, odgovara na mnoga životna pitanja od onog, “Zašto uvik pivan“, kojom je osvojen Grand prix Splitskog festivala do onog što to ima u “Škrinji ljubavi” u duetu s Oliverom Dragojevićem ili “Što bi moja duša bila”. Ima tu malo i nostalgije, “Nisan te sriće”, “Što bi moja duša bila“, “Riči u mislima (Bolje sam moga)”, ali i sreće “Pisma nas je vezala“ i naravno one sreće koje žele podijeliti sa svim svojim obožavateljima, a to je da im svima bude “Sritan Božić“. No, osim skladbi sa “Sritnog čovika” na repertoaru će se naći i one nove s albuma “Cviće” koji svjetlo dana treba ugledati ovih dana.

Tomislav Bralić - Cviće

Na zadnjem studijskom albumu “Sritan čovik” Tomislav i klapa su okupili velik broj hitova, dok je zadnji live album “Arena Zagreb”  prodan u zlatnoj nakladi! Zato su velika očekivanja i za njihov novi studijski album Cviće čije prve primjerke će posjetitelji moći kupit sutra i prekosutra na tradicionalnom zagrebačkom koncertu u Lisinskom!

Na albumu, koji izlazi u elegantnom digipack izdanju, se nalazi pet poznatih  i sedam  novih pjesama među kojima je i duet sa Zoricom Kondžom. Ovo je album u koji ćete se lako moći zaljubiti, prošaran toplim tekstovima i ugodnim melodijama, a u sebi nosi dašak mora i ljubavi zbog kojeg ćete ga morati preslušavati još jednom…i još jednom…

Ova najpoznatija klapa u Hrvata u Arsenalu će zasigurno izvesti i većinu hitova s albuma “Zora bila“, ali i prethodnih uspješnica.

Intrade najavljuju još jedno odlično glazbeno druženje sa zadarskom publikom, još jedan u nizu koncerata koji već godinama slove za jedne od najboljih u gradu. Tamo gdje Tomislav i Intrade pjevaju uvijek se  traži karta više, a tako će sigurno biti i ovih dana za koncert u Arsenalu, s obzirom da se radi o klapi koja ne pjeva tipično klapske pjesme, već jednu vrstu šansone, zadarske šansone koju je nekada pjevao naš Tomislav Ivčić.

Klapa Intrade djeluje od 1985. godine i danas je uvjerljivo najpopularnija klapska skupina u Hrvatskoj, a dobro je poznata i publici diljem Europe gdje je gostovala na poziv hrvatskih iseljenika (Italija, Njemačka, Češka, Slovačka, Slovenija, Ukrajina, Austrija, Mađarska…), a isto tako i publici preko Atlantika gdje su također nastupali. Najpoznatiji su po novim skladbama koje najčešće izvode uz glazbenu pratnju. U posljednjih nekoliko godina nastupaju na festivalima zabavne glazbe na kojima, zbog specifične interpretacije dalmatinske pjesme njihova člana Tomislava Bralića i klape u cijelosti, dobivaju laskava priznanja i nagrade. Svojim koncertima pokazuju zavidnu razinu glazbene zrelosti kroz široku lepezu interpretativnih dohvata.

Repertoar sastavljen od omiljenih uspješnica i najljepših božićnih pjesama i ove će godine učiniti Božić u Arsenalu posebnom večeri.

Početak koncerta najavljen je za 21 sat.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...